UTRIKES. Enligt en visselblåsare har polishögskolan i Berlin fuskat med antagningskrav för att få in rasfrämlingar i poliskåren.

Enligt en visselblåsare har polishögskolan i Berlin fuskat med antagningskrav för att få in rasfrämlingar i den tyska poliskåren. Visselblåsaren, som kallar sig Lee Roy, hävdar att man tillåter sökande att göra antagningsprov tills man lyckas få ett godkänt betyg och att man delat ut ett dokument med provsvar till migranter.

Förutom att man vill få in fler främlingar menar Lee Roy även att det råder en allmän personalbrist, varför detta tillåts fortgå.

Thomas Neuendorf, talesman för polisen, menar att anklagelserna är svåra att bemöta och att personer som Lee Roy borde vända sig till polishögskolans ledning. Visselblåsaren anser dock att detta vore att förstöra hela sin karriär.

Neurendorf förnekar att man vill öka antalet främlingar i poliskåren, även om han anser att det vore bra att ha personal som kan förstå rasfrämlingar och lösa potentiellt farliga situationer.

Lee Roy varnar för att allmänheten kommer få se följderna av detta förfarande ute på gatorna inom bara några år.

Källa:
Berlin Police Academy Rigging Exams For Migrants – Report


  • Publicerad:
    2019-02-01 22:00