GRÄNSKONFLIKT Stora mängder illegala invandrare har satts i rörelse från Vitryssland mot Polen.

Igår nåddes Nordfront av uppgifter om att Vitryssland försöker tvinga in tusentals utomeuropeiska och illegala invandrare i Polen. En källa Nordfront talat med menar att det i värsta fall kan röra sig om cirka 30 000 invandrare som rör sig västerut.

Filmer som sprids på Telegram visar bland annat hur migranterna övernattat i skogen i tält som de har fått av den vitryska armén. Såväl vänsterextremister som polska patrioter och fotbollshuliganer ryktas vara i rörelse vid gränsen. Vänsterextremisterna för att hjälpa till med att smuggla in främlingarna i Polen och sedan vidare till Västeuropa, de övriga grupperna för att mer handgripligt visa att ockupanterna inte är välkomna och konfrontera de vänsterextrema människosmugglarna.

En tysk NGO sägs ha erbjudit sig att köra de illegala invandrarna från Polen till Tyskland i bussar, men Tysklands inrikesminister ska ha sagt nej då det är ett lagbrott att smuggla in okända människor i landet.

De senaste filmerna på Telegram visar dels hur vitryska och polska soldater står på varsin sida av ett gränsstängsel och hur de maskerade vitryska soldaterna försöker knuffa migranterna igenom stängslet och hindrar dem från att gå tillbaka till Vitryssland.

En annan ny film visar hur en gigantisk kolon med hundratals migranter marscherar längs vägen mot den polska gränsen.

Nordfront följer utvecklingen.