VITRYSSLAND. Vitryssland har varit i globalisternas sikte under en lång tid. Efter det vitryska valet under sensommaren slog de globalistiska krafterna till. Globalisterna styr nu demonstranterna och bedriver propagandakrig i västerländska medier mot Lukasjenko och de som vill ha kvar honom.

Summering
Den här texten har över 4 000 ord och är fylld med länkar till andra sidor. Därför kände jag att det är nödvändigt med en summering. Den som inte vill läsa summeringen kan gå direkt till underrubriken ”Inledning”.

Globalisterna i väst (Nordamerika och EU) har länge haft ögonen på Vitryssland. Aleksandr Lukasjenko som är Vitrysslands president har kallats Europas sista diktator. Lukasjenko ingick ett avtal med Ryssland år 1999 om en politisk, ekonomisk och militär integration mellan de bägge länderna. Implementerandet av detta avtal har Lukasjenko undvikit och har därför under de senaste åren flörtat med globalisterna i väst för att spela ut Ryssland mot väst. Detta har förargat Ryssland men därmed också samtidigt behållit Vitryssland fritt från EU-blocket, NATO och Ryssland.

Globalisterna med deras många ”människorättsorganisationer”, ofta styrda av judiskt ledarskap, har länge försökt influera Vitryssland och det senaste valet speciellt. När Lukasjenko vann valet ogiltigförklarade dessa valresultatet som fusk. Fusk har säkert förekommit men globalisternas kandidat vann inte. Globalisterna har svarat med att anordna protester – ofta samordnade från länder utanför Vitryssland – och kommer att införa sanktioner mot det vitryska ledarskapet. Antagligen i syfte att få dem att byta sida till globalisterna.

Dessa protester gjorde att Lukasjenko till slut bestämde sig för att återigen uppta kontakten med Ryssland och börja förhandla om implementeringen av unionsstaten med Ryssland. Ryssland har lovat Vitryssland beskydd om demonstranterna skulle bli våldsamma och försöka störta Lukasjenko. Därmed ser det ut som att Ryssland för tillfället har överhanden i denna geopolitiska kamp. Men konflikten är långtifrån avslutad.

Inledning
Hemsidan Moon of Alabama skrev redan i juni att en västerländsk kupp var förestående i Vitryssland. Efter Sovjetunionens upplösning skrev Vitryssland och Ryssland ett avtal om Vitrysslands delaktighet i unionsstaten. Detta avtal skulle leda till fri rörlighet för människor och ekonomi samt militärt samarbete och politisk integration genom ett skapande av ett gemensamt parlament. Lukasjenkos makt skulle med ett sådant avtal inskränkas, men även Vitrysslands oberoende som fri stat skulle försvinna. Lukasjenko har därför under åren sedan 1999 då avtalet slöts hela tiden förhalat det.

För att undslippa integration med Ryssland valde Lukasjenko att närma sig EU och USA som har haft sanktioner mot landet tidigare. Detta ledde till ytterligare försämrade relationer med Ryssland som började strypa deras export av olja till Vitryssland som där förädlas och säljs vidare. Detta tvingade Vitryssland att köpa mer olja från USA. Vitryssland har också begärt lån från Internationella valutafonden (IMF). IMF satte inte bara upp finansiella villkor för lånet, utan även krav på hur Vitryssland skulle hantera coronaepedemin. Vitryssland blev tillsagda att stänga ned precis som andra länder. Villkoren om hanteringen av corona var något Lukasjenko vägrade.

Vitryssland är geografiskt intressant för USA och deras NATO-allierade då nationen ligger på gränsen till Ryssland, Ukraina och NATO-länderna Polen, Litauen och Lettland. Av denna anledning är området också väldigt viktigt för Rysslands säkerhet.

Lukasjenko som ledare för Vitryssland har inte fallit de västerländska globalisterna i smaken. Konstant utmålas han som Europas sista diktator i deras propaganda. Lukasjenko sa även sarkastiskt ”bättre diktator än bög”, en gliring till den öppet homosexuella tyska utrikesministern Guido Westerwelle som beklagades sig över brutna ”mänskliga rättigheter” i Vitryssland.

I den neoliberala världsbilden är även Vitryssland bakvänt då staten äger eller kontrollerar upp emot 80% av företagen i landet. Denna socialistiska struktur har gjort att landets tillgångar kommer till alla invånares gagn. Detta har gjort att landets invånare inte är förmögna, lönen är runt 450 dollar i månaden, men de är inte utfattiga heller. Speciellt inte om man jämför med andra europeiska länder. Enligt Världsbanken ligger Vitrysslands fattigdomsnivå nästan på den nordiska nivån och under USA och EU.

Valet
Motkandidaten Sviatlana Tsikhanouskaya som visats upp för resten av världen var egentligen inte den tilltänkta kandidaten från början. Det var hennes make Siarhei Leanidavich Tsikhanouski som skulle bli motkandidaten. Han skulle genomföra en toffelrevolution, något hemsidan Moon of Alabama hånade som en slogan för en västerländsk kupp. Siarhei Tsikhanouski är uppväxt i Gomel och är en youtubebloggare.

Foto: Skärmbild Youtube. Kandidaten Siarhei Tsikhanouski

Tsikhanouski blev arresterad efter att han hållit i en demonstration som motsatte sig integration med Ryssland i slutet av 2019. Han fick 15 dagars fängelse för att ha gjort detta utan tillstånd. Tsikhanouski försökte sedan registrera sig som kandidat men nekades. Oklart för mig varför. Då valde hustrun att ställa upp som kandidat. När de samlade in underskrifter uppstod en konfrontation med polisen och Tsikhanouski arresterades återigen. Lukasjenko har sagt att han själv varit med om att öppna upp ett fall mot Siarhei Tsikhanouski. Anledningen till detta är att Lukasjenko anser att deras kampanj finansieras från utlandet. Enligt den vitryska polisen fann de 900 000 dollar när de genomsökte hans stuga för tredje gången. Siarhei Tsikhanouski har sagt att han inte vet vart pengarna kommer ifrån.

Vitryssland svarade med att arrestera vissa av de liberala företrädarna som rest in i Vitryssland för att bistå motkandidaterna till Lukasjenko. En av dem var Vitali Shkliarov, han är från Gomel i Vitryssland men har fått sin utbildning på bl.a. Harvard. Han har utbildat sig till politisk analytiker och är expert på relationerna mellan USA och Ryssland. Han har även bistått många oppositionspolitiker i Ryssland, Georgien och Ukraina. Han har jobbat för juden Bernie Sanders presidentkampanj samt mulatten och före detta presidenten Barack Obamas kampanj. Hans fru är amerikansk diplomat med diplomatpass. Här finns en längre intervju med den homosexuelle juden Glenn Greenwald om hans syn på sig själv som liberal och hur han anordnat kampanjerna för anti-Putin kandidater i Ryssland. Om Shkliarov är judisk vet jag inte, men Gomel har tidigare haft en judisk majoritetsbefolkning i början av 1900-talet. Anledningen till att Shkliarov arresterades är för att han anordnade olagliga sammankomster i Vitryssland.

Sedan var det arresteringen av 33 ryssar i Vitryssland. Den ryssvänlige bloggen The Saker förklarar händelsen. Bloggen påstår att det var en ukrainsk operation i syfte att svartmåla Ryssland och Putin. Jag har inte kunnat verifiera om personens påståenden är sanna. Putin har i en intervju hävdat att det var så det gick till. Ni läsare får helt enkelt avgöra själva.

Lukasjenko förklarade sig själv som vinnare. Enligt ryska nyhetstidningar skall han ha fått 80% av rösterna. Den västerländska propagandan säger att valet var riggat. Det var det nog sannerligen till viss del men att utmanaren Sviatlana Tsikhanouskaya skulle ha fått mer röster än Lukasjenko såsom hon påstår, verkar ännu mer otroligt eftersom protesterna inte är särskilt omfattande runtom i hela landet. Andra bedömare tror heller inte att Tsikhanouskaya vann valet. Efter valet flydde Tsikhanouskaya till Litauen för hon var rädd för att arresteras. Tsikhanouskaya har egentligen inga kunskaper för att styra ett land och vill inte ens vara i politiken. Hon ser sig som en symbol för förändring och inte ledarskap. 

Kuppen inleds
Precis som det skrevs på hemsidan Moon of Alabama så skapades det en kupp efter valet. Detta fick den marxistiska socialisten Ben Norton att reagera. Han är kritisk till den neoliberala världsordningen och har därför publicerat flera tweets där han avslöjar vissa av de som stödjer försöken till regimbyte. Norton skriver för sidan The Grayzone, och han poddar tillsammans med den judiska antirasisten Max Blumenthal. Blumenthal är en av få judar som är konsekventa i sin antirasistiska ideologi, då han även kritiserat judarnas rasism i Israel.

Flera politiska företrädare och entiteter motsatte sig öppet Lukasjenko. EU sa att de tänkte införa ekonomiska sanktioner mot de som ansågs ha deltagit i valfusket. Ledarna för EU passade även på att uppmana Ryssland att backa undan från konflikten i Vitryssland. EU beklagar sig över att Vitryssland inte är tillräckligt demokratiskt men de har inga problem att stödja Juan Guaidó i Venezuela. De närmaste veckorna har flera personer med makt i västvärlden gått ut och stött demonstranterna. Vi hittar Ben Rhodes som var rådgivare åt den förra amerikanska presidenten Barack Obama. Den före detta nationella säkerhetsrådgivaren till Donald Trump, John Bolton som på sedvanligt vis försöker hetsa fram ett krig. Den amerikanske kongressledamoten och juden Adam Schiff. Den demokratiska presidentvalskandidaten Joe Biden. Carl Bildt har uttryckt många sympatier för motkandidaten Svetlana Tsikhanouskaya.

Ett foto fick människor att dra öronen åt sig och undrade om en våldsam statskupp var på intågande. Det var ett foto på motkandidaten Sviatlana Tsikhanouskaya och juden Bernard-Henri Lévy. Lévy har sin bas i Frankrike där han arbetar för judiska intressen. När han inte förföljer icke-judar för att de inte vill underkasta sig judisk makt, arbetar han för att underminera andra nationer. Lévy var den som jobbade intensivt för att Frankrike och NATO skulle attackera Libyen och byta ut Muammar Abu Minyar al-Khaddafi. Något som ledde till att miljontals migranter som tidigare stoppats av Khaddafi nu kunde resa över Medelhavet till Europa. När han besökte landet återigen i sommar så blev han kallad för en judisk hund av en man och var allmänt avskydd av befolkningen.

Lévy befann sig också på plats under Maidankuppen i Ukraina och gav sitt stöd till kuppmakarna. Lévy stödde kuppen mot Bashar al-Assad i Syrien som skapade ännu fler flyktingar och migranter till Europa. När al-Assad höll sig kvar vid makten förmanade han att västerlandet skulle gå in med trupper i Syrien. Allt detta under förevändningen att införa och upprätthålla mänskliga rättigheter, men i själva verket är det för att utöka det liberala och kapitalistiska inflytandet i världen. Christer EricssonNya Tider har i ett flertal artiklar upplyst om att USA stödjer islamister som mördar civila i Syrien.

Organisationen Coordination Council skapades av de som var positiva till demonstranterna. De sju ledarna i organisationen arbetar med västerländsk makt för att avsätta Lukasjenko. De har i varierande grad blivit fängslade i några dagar när de har anordnat strejker och protester som ansetts vara olagliga. Organisationen hävdar att den inte tänker ta makten genom olagliga medel i Vitryssland. Ryssland anser att medlemmar i organisationen är fientliga till deras nation och tänker därför inte öppna upp en dialog med dem.

De västerländska propagandainstitutionerna
Som man kan se i den ovanstående tweeten så finansieras och stöds tidningen av Open Society som kontrolleras av juden George Soros. Den brittiska ambassaden syns och det norska utrikesministeriet syns också, vilket visar att påverkansoperationer utförs i Vitryssland.  Den här twittertråden tar upp olika läckta dokument från Wikileaks angående Vitryssland. En av tweetarna i tråden tar upp västerländsk påverkan för systembyte i Vitryssland redan 2015. Organisationen National Endowment for Democracy (NED) nämns i dokumentet, det är en organisation som får sina pengar från den amerikanska staten. På hemsidan ProPublica hittar vi följande:

In the FAQs on its site, NED acknowledges its ongoing relationship with lawmakers, saying that its ”continued funding is dependent on the continued support of the White House and Congress.” Those who spearheaded creation of NED have long acknowledged it was part of an effort to move from covert to overt efforts to foster democracy. President Reagan said in 1983 that ”this program will not be hidden in the shadows. It will stand proudly in the spotlight, and that’s where it belongs.” Allen Weinstein, a former acting president of NED and one of the authors of the study that led to its creation, told David Ignatius in a 1991 interview that: ”A lot of what we do today was done covertly 25 years ago by the CIA. The biggest difference is that when such activities are done overtly, the flap potential is close to zero. Openness is its own protection.”

”Flap potential” är pinsamheten av att ens operation har blivit upptäckt. Den judiska medskaparen av NED, Allen Weinstein, erkände alltså att NED tog över de tidigare uppgifterna CIA hade. Weinstein blev sedan #MeTooad och skyllde på att hans parkinsonmedicin inte hade fungerat korrekt. Presidenten för NED är juden Carl Gershman, på den posten har han suttit sedan 1984. Han har tidigare arbetat för B’nai B’rith och American Jewish Comittee. Han är medlem i Council on Foreign Relations (CFR). Judarna som leder CFR har jag tagit upp i en tidigare artikel. Det finns en två timmar lång youtubevideo om CFR för den som är intresserad. Där pratar två personer om CFR:s makt i USA och världen. CFR har också medlemskap för företag. Där hittar vi flera av dagens stora medieaktörer och banker. 

Gershman är en neokonservativ som arbetar under täckmanteln av mänskliga rättigheter. Han har skrivit om den politiska alliansen mellan judar och svarta i USA som möjliggjorde att Israel kunde skyddas och att den judiska gruppen kunde få utökad politisk makt. Efter Maidan så var han på besök i Ukraina. Angående Maidankuppen i Ukraina så sitter judinnan Victoria Nuland också i styrelsen för NED.

NED var med och skapade World Movement for Democracy. Gershman sitter i stygruppen. Sveriges representant är Robert Hårdh. Han har suttit som generalsekreterare för Svenska Helsingforskommittén för mänskliga rättigheter och blev sedan chef för Civil Rights Defenders. En organisation som attackerat Nordiska motståndsrörelsen. Läs mer om dem här. Han satt i EXPO:s styrelse mellan åren 2005-2017.

NED nämns också i den amerikanska ambassadören Mark Palmers bok Breaking the Real Axis of Evil: How to Oust the World’s Last Dictators by 2025. Den här twittertråden tar upp rasblandaren Palmers bok. Där skriver Palmer om vikten av att kontrollera media och underhållningen i Vitryssland och med hjälp av NGO:s attackera det vitryska systemet så att globalistisk demokrati kunde införas. Att kontrollera kulturen i Vitryssland är också något som juden Olle Wästberg (moder Greta Hirsch) tar upp i en artikelSvenska Dagbladet. Palmer var medgrundare av NED och satt även som vice styrelseordförande för Freedom House. Freedom House är liksom NED finansierad av den amerikanska staten. Ordförande för organisationen är Michael Chertoff. Han är en judisk neokonservativ som arbetade aktivt för Irakkriget. President för organisationen är juden Michael J. Abramowitz. Han är också medlem i CFR.

Ett annat mediebolag som har fört fram stöd för demonstranterna är Radio Free Europe. Detta ställningstagande kan man se på deras youtubekanal. Likt NED skapades RFE för att sprida västerländsk propaganda till de kommunistiska östblocks-staterna. Sviatlana Tsikhanouskaya intervjuas på RFE:s youtubekanal i filmen nedanför, där även nyhetsbyrån Reuters logga kan ses.

RFE kontrolleras av U.S. Agency for Global Media som i sin tur kontrolleras av den amerikanska statsmakten. VD för U.S. Agency for Global Media är juden Michael Pack. Pack tog över posten från juden Kenneth Weinstein den 4 juni i år. Den tidigare presidenten för RFE var Jamie Fly. Fly är en neokonservativ som i flera artiklar har uttryckt sitt stöd för Israel. Russia Today skrev en hel artikel om honom efter att han försökte påverka den amerikanska opinionen till att tro att Ryssland blandade sig i det amerikanska presidentvalet 2016. Nuvarande president för RFE är Daisy Sindelar som har en viss passion för att skriva om judar. Enligt hennes Twitter så har hon ett barn som är transsexuellt.

Stödjer demonstranterna gör också organisationen Charter 97 som publicerar nyheter på sin hemsida om demonstrationerna. Organisationen blev tidigare utkastad från Vitryssland och redaktionen arbetar nu i den polska huvudstaden Warszawa. Charter 97 är inspirerad av Charter 77 som var en grupp som ville reformera kommunismen i dåvarande Tjeckoslovakien. Juden George Soros var gruppens största bidragsgivare, Soros är förövrigt också med i CFR idag. En annan som är inblandad i Charter 77 tillsammans med Soros är juden och kommunisten Frantisek Janouch. Frantisek är fader till judinnan Katarina Janouch. Enligt henne själv var hon med på 40-års firandet av Charter 77 i Tjeckien.

Längst ned på Charter 97:s nyhetshemsida visar de upp vem som stödjer dem. George Soros organisation Open Society stödjer dem. Där finns också en symbol med texten Kingdom of the Netherlands, Litauiska utrikesministeriet, Polska Pomoc som är en människorättsorganisation i Polen, Amnesty International och många fler. En av dessa fler är The German Marshall Fund of the United States (GMF), en amerikansk statskontrollerad kvarleva från Marshall fonden som cementerade den amerikanska makten över Europa efter andra världskriget. En av medarbetarna är den tidigare nämnda Jamie Fly. President är den kristna Karen Donfried och J. Robinson West är styrelseordförande.

Det finns även en sådan organisation i Sverige. Frivärld, ordförande är moderaten och folkförrädaren Gunnar Hökmark. Chef för organisationen är judinnan Katarina Tracz. Bland medarbetarna hittar vi flera som har kopplingar till tidigare nämnda amerikanska organisationer. På Frivärld hittar man även lögnmakaren Patrik Oksanens texter. Frivärld kontrolleras av Svenskt Näringsliv.

Geopolitik
Nationen Vitryssland är klämd mellan det västerländska blockets anfallsorganisation NATO och världens största nation Ryssland. Bägge två ser Vitryssland som en viktig pjäs i deras geopolitiska ambitioner. Polen som inte är särskilt ryssvänliga och medlem av både EU samt NATO hjälper till att orkestrera protesterna från Polen. Förutom Charter 97 så befinner sig en annan organisation i Polen som styr protesterna via NEXTA på Telegram. NEXTA är ”ledaren” Stsiapan Putsilas tidigare använda pseudonym. Den här videon är väldigt ryssvänlig och förklarar anklagelserna mot NEXTA. Videon är översatt till engelska.

Putsila intervjuades av Charter 97:s nyhetssida. Den långa intervjun är översatt till engelska och kan läsas här. NEXTA är nu även namnet på en växande oppositionell organisation mot Lukasjenko.

Även de närliggande baltiska länderna har stött demonstranterna utåt och genom att samarbeta med demonstranter som försöker störta Lukasjenko. Vitryssland anklagar både Polen och Litauen för att vilja ha vitryskt territorium. Polen svarade genom att kalla till sig den vitryska ambassadören i Polen och kallade uttalandena för grundlösa. Men det finns vissa personer i Polen som kallar för att överta området runt den vityryska staden Grodno. I Grodno bor det ungefär 25% polacker enligt Wikipedia.

På grund av den geopolitiska situationen valde Lukasjenko till slut att acceptera unionsstaten med Ryssland och därmed få beskydd av Ryssland. Enligt bloggen Moon of Alabama sa Lukasjenko att protesterna inte bara var ett hot mot Vitryssland utan även Ryssland. Sex timmar senare hade Putin och Lukasjenko pratat med varandra i telefon och kommit överens om unionsstatens vikt för bägge nationerna. BBC:s korrespondent juden Steve Rosenberg stationerad i Moskva gick också ut med detta på twitter.

Lukasjenko meddelade att han vägrade att Vitryssland skulle bli som Ukraina med Maidanprotesterna. Detta gjorde att demonstranter behandlades bryskt och blev misshandlade av polisen.

De västerländska medierna fördömde behandlingen av demonstranterna men i ärlighetens namn står de på svag moralisk grund med tanke på hur de behandlar sina egna demonstranter. Behandlingen av gula västarna är ett sådant exempel.

Våld mot den egna befolkningen eller andra människor är något som använts av västerländska medier för att rättfärdiga ytterligare protester eller anfallskrig. Den här dokumentären visar upp flera fall av mediemanipulation för att ändra politisk inriktning, främst i USA. Om kvinnan som egentligen var politisk aktiv. ”Koncentrationslägret” i forna Jugoslavien. Juden Roy Gutman som avslöjade ”koncentrationslägret”. Dessa länkar kan vara intressanta för den som väljer att se dokumentären.

Den ryssvänliga bloggen The Saker beskrev demonstranternas agerande den 23 augusti.

First and foremost, we can see a truly radical change in Lukashenko’s policies: if his initial instinct was to unleash a brutal repression of both the violent rioters and the peaceful demonstrators, now he has made a 180 and the outcome is quite amazing: on Sunday there were large anti-Lukashenko demonstrations yet not a single person was detained. Not one. Even more amazing is this: the Polish-run Nexta Telagram channel (which is the main medium used by the Empire to overthrow Lukashenko) initially called for a peaceful protest, but at the end of the day a call was made to try to take over the main Presidential building. When the rioters (at this point we are dealing with an illegal, violent, attempt to overthrow the state – so I don’t call these people demonstrators) got to the building they were faced with a real “wall” of riot cops in full gear: this (really scary) sight was enough to stop the rioters who stood for a while, and then had to leave.

Lukasjenko flög med helikopter till presidentpalatset tillsammans med sin 15-åriga son. Bägge två var klädda för strid med automatkarbiner i händerna. Detta för att inspirera poliserna som skyddade presidentpalatset och för att inge en bild av att han är beredd att strida, för detta fick han applåder av poliserna. Något som även västerländska medier såsom BBC visade upp.

Videomaterial på massiva pryglingar av de västunderstödda demonstranterna uteblev. Inte bara för Lukasjenkos agerande. Bloggen Moon of Alabama tar upp en text från Atlantic Council, en amerikansk tankesmedja som vill främja stadigvarande relationer mellan Amerika och Europa. Styrelseordförande är John. F.W. Rogers som även är styrelseledamot på den ökända judiska investeringsbanken Goldman Sachs.

Texten tar upp följande:

The protesters are generally very sweet, polite, and peaceful. Many are young, middle class Belarusians who work in the country’s booming IT industry and come to rallies dressed in form-fitting hipster ensembles. Unlike events in Kyiv in 2013-14, there is no militant edge to the demonstrations. Indeed, this revolution is so velvet that at times it feels positively sleepy. For better or worse, there is a marked absence of the rough and stalwart young men capable of making liberals uncomfortable or leading the resistance if and when the authoritarian state decides to deploy force.

[…]

With Russia now seemingly standing firmly behind Lukashenka, photogenic rallies and patchy strike action will not be enough to bring about historic change.

Texten är skriven av juden Vladislav Davidzon som även skriver för den judiska tidningen Tablet.

Enligt Davidzon är det inte riktigt krut i protestanterna som mest kommer från medelklassen. Tidigare i texten tog jag upp att EU har infört sanktioner. Detta uppmanades av åtta EU-parlamentariker. En av dessa var Radosław Sikorski, före detta polsk utrikesminister. Han är gift med judinnan Anne Applebaum. Applebaum sitter som styrelseledamot i NED och är medlem i CFR. Polen har speciellt velat se sanktioner. Dessa sanktioner är riktade mot Lukasjenkos allierade inom den nuvarande vitryska statsmakten. Genom att strypa åt penningpungen för dessa makthavare hoppas antaligen globalisterna att några av dem skall sätta kniven i ryggen på Lukasjenko och hoppa över till globalisternas och demonstranternas sida. Därmed kan färgrevolutionen få nytt liv i sig. Sverige har även varit inblandat i detta förfarandet. Sveriges utrikesminister Ann Linde säger till SVT.

— När det gäller Belarus har stats- och regeringscheferna bekräftat att EU ska sätta upp en sanktionslista, och vi diskuterade just det. Alla enades om att det ska vi naturligtvis göra, och det ska också vara sanktioner på hög politisk nivå. Vi enades också om, efter lång diskussion, att vi behöver ta fram listan så snabbt som möjligt.

För att hindra globalisterna i väst att genomföra en våldsam statskupp och därmed eskalera konflikten meddelade Rysslands president Vladimir Putin att både Ryssland och Vitryssland är beredda på att samarbeta polisiärt för att kväsa våldsamma handlingar från de globaliststödda demonstranterna. I intervjun hävdar Putin att de 33 ryska soldaterna var en ukrainsk och amerikansk operation. Intervjun i sin helhet kan läsas här.

Mr Lukashenko has asked me to create a reserve group of law enforcement personnel, and I have done this. But we have also agreed that this group would not be used unless the situation becomes uncontrollable, when extremist elements – I would like to say this once again – when the extremist elements, using political slogans as a cover, overstep the mark and start plundering the country, burning vehicles, houses, banks, trying to seize administration buildings, and so on.

During our conversation with Mr Lukashenko, we came to the conclusion that now it is not necessary, and I hope that it will never be necessary to use this reserve, which is why we are not using it.

Detta fick den polska premiärministern Mateusz Morawiecki att twittra följande:

Polish government urges Russia to immediately withdraw from plans of a military intervention in Belarus, under false excuse of ’restoring control’ – a hostile act, in breach of international law and human rights of Belarusian people, who should be free to decide their own fate.

Generalsekreteraren för NATO Jens Stoltenberg sa följande om Rysslands inställning till Vitryssland: ”We urge Russia to respect the sovereignty and territorial integrity of an independent state, Belarus,” och ”Nobody, including Russia, should interfere. Belarus is a sovereign and independent state”.

Som artikeln visar med alla de amerikanska, europeiska organisationerna bryr sig inte globalisterna ett skit om Vitrysslands integritet som självständig stat. Chutzpahn kommer upp till judiska nivåer när främst judiska företrädare i USA hittade på och skapade en hysteri över att Ryssland blandat sig in i det amerikanska valet samtidigt som ”människorättsorganisationer” som försörjs av den amerikanska staten aktivt blandar sig i Vitrysslands inre angelägenheter.

I dagsläget försöker Ryssland solidera förbindelsen mellan nationerna. SVT rapporterar att flera ministermöten mellan de två olika länderna har ägt rum. Den amerikanska presidenten Donald Trump har varit fåordig i konflikten men enligt tidningen Politico stödjer den amerikanska utrikesministern den Europeiska unionen i deras försök att avsätta Lukasjenko.

I dagsläget har alla i samordningsrådet (Coordination Council) blivit arresterade förutom en, detta rapporter Yle. Maria Kalesnikava blev i dagarna arresterad och står nu anklagad för högförräderi. Inte särskilt konstigt med tanke på hennes kontakter med de västerländska globalisterna.

Klicka här för att komma till twittertråden.

Jag vill lyfta fram en tweet från en tidigare länk. Alla banker är idag inte nationaliserade men den största banken är det enligt Wikipedia. Nu när globalisterna försöker erövra Vitryssland och placera sina marionetter i landet tvingas Lukasjenko att hedra överenskommelsen om unionsstaten. På sikt kommer Vitryssland integreras i Ryssland och det enda som avgör hastigheten är hur motsträvigt det vitryska folket samt ledarskapet är, hur mycket globalisterna i väst kämpar för att förhindra integrationen länderna emellan och hur glupskt Ryssland är.

Detta får framtiden utvisa men oavsett så tror jag att den socialistiska företagsstrukturen i Vitryssland kommer att krossas och mer privatisering samt marknadsliberalism kommer att instiftas. Man ska inte glömma bort att de ryska oligarkerna egentligen många gånger är judiska oligarker. Dokumentär om detta, del 1 och del 2.

Återigen kommer en nationalstat få förminskat självstyre för att två stora block slåss om den geopolitiska makten. I min bok är globalisterna mest skyldiga, men Ryssland är inte helt oskyldigt heller. Men jag har mer förståelse för Ryssland då Vitryssland gränsar till nationen och att anfallsorganisationen NATO försöker omringa nationen. Se fallet med Georgien.

Det finns en risk att globalistiska krafter i Nordamerika, EU och Ryssland samarbetar och hjälps åt bakom stängda dörrar men utåt för krig mot varandra för att sluka upp alla de mindre nationer som fortsatt önskar vara självständiga. Den pan-nordiska organsationen Nordiska motståndsrörelsen är den enda organisationen i Norden som vill försäkra att sådant inte kan ske genom att ena de nordiska nationerna till en stark och självständig nordisk stat.


  • Publicerad:
    2020-09-09 18:55