VITRYSSLAND. Tikhanovskaya attackerar den vitryska nationen genom att försöka skapa generalstrejker i för att försvaga Vitryssland.

Svetlana Tikhanovskaya kan inte acceptera valresultatet utan fortsätter att attackera Vitryssland från utlandet. Tikhanovskaya gav ett ultimatum till Aleksandr Lukasjenko, i sitt ultimatum sa hon att om inte Lukasjenko avsagt sig makten innan den 25 oktober skulle hon utlysa generalstrejker i landet den 26 oktober. Tikhanovskaya sa att generalstrejken skulle gälla överallt, vägar skall blockeras och därför kommer försäljningen i statsägda företag försvinna. Tikhanovskaya hoppas på det här sättet bringa nytt liv i demonstrationerna som har minskat i antal över tid.

Oppositionen som samarbetar genom skapandet av organisationen Coordination Council har försökt störta den vinnande ledningen och därmed gjort sig skyldiga till brott. De har därför blivit arresterade eller fått fly landet. Då globalisternas färgrevolutioner ofta brukar skapa våldsamheter såsom i Ukraina påminde den vitryske inrikesministern Yury Karayeu att de som försöker utföra sabotage eller terrorattacker kommer att skjutas ned. Inrikesministern säger också att vapen kommer inte att användas mot de som protesterar fredligt. Den 25 oktober samlades 100 000 människor av landets 9.5 miljoner invånare i demonstrationen för att få väck Lukasjenko.

Då Lukasjenko inte böjde sig för Tikhanovskayas hot valde hon att utlysa generalstrejk men få arbetare från fabrikerna beslöt sig för att bistå generalstrejken. De som demonstrerade var majoriteten västerländskt influerade studenter, därför blev strejken bara några tusen till antalet.


  • Publicerad:
    2020-11-01 22:10