VITRYSSLAND Nya rekryter till Wagnergruppen måste skriva kontrakt om att vara beredda att strida mot Natoländer. Detta hävdar Ukrainas nationella motståndscentrum.

Nya rekryter i Wagnergruppen är tvungna att skriva kontrakt om att slåss mot Nato-länder som Polen och Litauen utifall ett potentiellt krig skulle bryta ut, hävdar Ukrainas nationella motståndscentrum som citeras av Daily Mail.

Legosoldatsgruppen Wagner förflyttades till Vitryssland efter att deras ledare Jevgenij Prigozjin försökte starta ett uppror mot Rysslands försvarsministerium. Hittills har 5 000 soldater förflyttats och tränar nu den vitryske presidenten Aleksandr Lukasjenkos armé.

Nato ser extremt allvarligt på detta eftersom det hotar Suwałkikorridoren, vilket är en kort landremsa på 65,4 kilometer mellan Rysslands Kaliningrad och Vitryssland.

Suwalkikorridoren är en svag punkt för Nato.

Korridoren kallas också Natos svagaste punkt, med tanke på att de baltiska staterna skulle separeras från övriga Nato ifall Ryssland skulle erövra den i en krigssituation.

Enligt ukrainska källor rekryterar Wagnergruppen nya soldater runtom i Vitryssland i förberedelse för ett krig i framtiden.