INRIKES. Efter att rapporten gällande Sveriges så kallade ”no-go-zoner” kom ut anser Moderaterna att polischefen Dan Eliasson nu ska bytas ut. Inrikesminister Anders Ygeman förnekar även att problemen i dessa områden existerar och kallar dem istället för ”go-go-zoner”.

”Krig är fred. Frihet är slaveri. No-go-zoner är go-go-zoner.”

Efter att rapporten om de så kallade ”no-go-zonerna” i Sverige kom ut anser nu Moderaterna att polischefen Dan Eliasson behöver bytas ut, då rapporten visar på en ”nationell kris”.

— Vi har allvarliga problem med kriminalitet, polisen får inte de resurser man behöver och kriminella skrattar åt samhället, säger Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé och fortsätter:

— Det är uppenbart att han inte har förtroende hos landets poliser. De förtjänar en ledning som står upp för dem, som ser till att de får bättre villkor och en ledning som fungerar.

Inrikesminister Anders Ygeman påstår att de så kallade ”no go-zoner” inte alls existerar i Sverige och menar på att rapporten är felaktig. Han säger även att det är upp till föräldrarna i dessa områden att istället ta hand om sina ”barn och ungdomar”.

— Det är precis tvärtom. Det här är ”go go”- zoner, säger Ygeman om de områden som finns med på listan.

Källa:
Ygeman: Inga no-go-zoner


  • Publicerad:
    2017-06-21 15:10