MEDIA. Googles videotjänst Youtube är kända för att gå judiska mediekoncerners ärenden och censurera videor som inte faller judisk makt-rörelsen i smaken. Nu får man dessutom massiv kritik för en ”trendande” homopropaganda-video som Youtube själva har laddat upp.

”Vår bögighet är anledningen till att vi är så fantastiska. Det är inte bara en sidogrej”, förklarar en homosexuell man i Youtubes nya propagandafilm för homolobbyn. Den består av ett flertal individer med avvikande sexuell läggning, däribland flera som tycks klä och sminka sig som kvinnor, som berättar om varför det är så fantastiskt att vara homosexuell.

Men en stor del av Youtubes användare håller inte med.

”Detta är äckligt lol”, skriver en användare, medan en annan skriver ”Jag kom, jag ogillade, jag lämnande”. Inte heller homosexuella tycks uppskatta klippet. En förment homosexuell användare skriver bland annat att Youtube måste ”sluta agera som att bögighet är en talang eller något som konstituerar en hel person”.

”Det är okej att vara vit”, skriver också en användare vars inlägg får 40 ”tummen upp”. En annan användare kritiserar det könsförnekande budskapet i filmen och skriver: ”Män kan inte magiskt förvandlas till kvinnor och kvinnor kan inte magiskt förvandlas till män” och får 84 ”tummen upp”. Ytterligare en användare skriver att ”Pride är en dödssynd. Hitta er själva på ett verkligt osjälviskt sätt” och får 71 ”tummen upp”. 288 ”tummen upp” får en användare som skriver:

Jag är fantastisk för att jag är heterosexuell.

Jag är fantastisk för att jag är man.

Jag är fantastisk för att jag är vit.

Vart är min pridevideo?

Medan kommentaren ”Bara för att du är bög betyder inte det att du är speciell” får 550 tummen upp.

Filmen har publicerats eftersom homolobbyn har utsett juni till ”pridemånaden”, och därför anklagas Youtube även för att försöka kapitalisera på någon annans spektakel. Många reagerar också på att videon har trendat som #1 Youtube, trots att den är så pass impopulär med 109 000 ”tummen ner” i jämförelse med 42 000 ”tummen upp” i skrivande stund. Klippet har dessutom bara just så pass passerat en miljon visningar, vilket är lågt räknat för ett klipp som trendar internationellt.

Se propagandavideon (känsliga läsare varnas):


  • Publicerad:
    2018-06-09 08:00