HUMOR Riksdagspolitikern varnar för lyktstolparna i Finspång.

Riksdagspolitikern Annika Strandhäll (S), som är en av dem som pekas ut som statsministerkandidat efter att Stefan Löfven nu avgår, memar nu om lyktstolparna i Finspång – igen.

Det är TT:s politikreporter Owe Nilsson som under gårdagen inleder en diskussion på Twitter där han inte alls kan förstå varför svenskar är upprörda över att Sverige tar tillbaka terrorister. Nilsson frågar vad kritikerna anser att man ska göra varpå Annika Strandhäll svarar ”lyktstolpar i Finspång”.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. En person menar att uttalandet är ”raljerande och osmakligt om du verkligen försöker vara en seriös politiker”. Andra menar att Strandhäll nu visat sig vara ”based” och att det är roligt att hon sprider Finspångs-memen. Särskilt som hon själv är humorlös.

Detta är dock inte första gången som Strandhäll refererar till Finspång. I december 2019 grät hon ut på Twitter om att hon fått meddelanden om att hon ska hängas i lyktstolparna i Finspång. Hon stavade även fel på Finspång när hon skrev ”lyktstolparna i Finnspång”.

Förutom Finspångs-memandet är Annika Strandhäll kanske mest känd för sina hyllningar till ledande AFA:iter, men också för att ha ingått i en romans med justitieministern Morgan Johansson kort efter att hennes sambo dött under mystiska omständigheter. Så småningom har det framkommit att han begick självmord, men varför Strandhälls sambo inte ville leva längre är fortfarande oklart.