NORGE. Nu har den anti-islamska organisationen PEGIDA kommit till Norge. Organisationen har tidigare rönt framgångar i Tyskland där man flera gånger samlat tusentals människor för att protestera mot islam i Europa.

Organisationen PEGIDA, som står för ”Patriotiska européer mot islamiseringen av väst”, har nu hållt sin första demonstration i Norge. Runt 200 personer hade samlats i närheten av rådhuset i Oslo för att protestera mot islams närvaro i Europa.

Initiativtagaren Max Hermansen menar att kritik mot islam väldigt sällan får framföras.

— Oavsett vad vi försöker säga om ”elefanten i rummet” – muslimsk invandring – får vi bara ta emot en massa skit, även om vi försöker att diskutera på ett opartiskt sätt, menade han i en intervju.

Även runt 500 kommunister hade samlats för att visa upp sig och göra en motprotest.

— Jag har bara en sak att säga till Pegida: Ni säger att ni är emot jihadister, men ni är mer lika än ni tror, sade Bjørnar Moxnes, ledare för det kommunistiska partiet ”Rødt”.

En arabisk reporter på norska TV2 blev innan demonstrationen smått provocerad av en av demonstranterna ur PEGIDA. Demonstranten blåste rök på araben som frågar demonstranten vad han gör där.

— Jag visar min avsky för muslimdjävlar som du. En sådan invandrarskit som du, fick han då som svar.

Rökt_arab

Klicka på bilden för att se ett videoklipp.

Källa:
200 deltog i antiislamisk demonstration i Oslo


  • Publicerad:
    2015-01-13 18:45