DANMARK. Polisen i Danmark har nu förbjudit tåg från Tyskland från att åka in i Danmark. Detta för att bromsa massinvandringen av så kallade flyktingar som försöker undvika att bli registrerade i Danmark.

Sveriges Radio skriver:

Den danska polisen förbjöd i eftermiddag alla tåg att köra mellan Danmark och Tyskland. Samtidigt har den bitvis kaotiska situationen med flyktingar som kommer till Danmark, men som inte vill bli registrerade där, fortsatt i dag.

Resenärerna som försöker åka tåg från Tyskland till Danmark stoppas vid gränsen och tvingas vända tillbaka till Tyskland. De som köpt biljetter har blivit utlovade kompensation från tågbolaget.

Det enda sättet att ta sig in i Danmark från Tyskland är nu med bil, antingen via färja eller genom att köra över gränsen till Jylland. Färjorna har sedan tidigare förbjudits att frakta in passagerare utan bil från Tyskland.

Trots att de så kallade flyktingarna svämmar in till Danmark är det egentligen Sverige och landets välfärd som många verkar vara ute efter. Sveriges Radio erkänner följande:

Den danska polisen fortsätter arbetet med att försöka registrera alla de flyktingar som kommer. Många vill dock inte det, eftersom de vill vidare till bland annat Sverige. Den som är registrerad i Danmark, kommer att skickas tillbaka av Sverige, enligt Dublinförordningen.

I Rödby har folk suttit kvar ombord på tåg och vägrat att gå av. I Padborg i södra Jylland började omkring 300 personer att gå norrut på motorvägen E45 i förmiddags. Vägen är avspärrad i ungefär en mil norr om Padborg. Danska TV2 har under dagen visat dramatiska bilder på gråtande barn och förtvivlade vuxna som inte ville lämna perrongen på Padborgs station.

Istället för att intervjua nordbor som tycker att invandringen gått för långt väljer Sveriges Radio att intervjua två flyktingar som båda påstås vara ingenjörer, allt för att upprätthålla bilden av massinvandringen som något positivt.

Källa:
Tågen stoppas mellan Danmark och Tyskland


  • Publicerad:
    2015-09-09 22:00