UKRAINA Azov skriver nu från sina officiella kanaler att de ”svartmålats” som fascister och nazister och att ryska ledarskapet och militären är ”de riktiga fascisterna”.

Under Ukrainakonflikten har anklagelser om att den andra sidan är nazistisk och fascistisk haglat från bägge sidor. Nu ger sig Azov-regementet in i ordleken genom att anklaga Ryssland för att vara de verkliga fascisterna.

Det är i en serie inlägg på Twitter och Telegram som Azov bland annat skriver att de ”svartmålades som nazister och fascister” och beklagar sig över att detta ledde till att man inte fick vapen och träning av Nato-instruktörer. Vidare skriver man att Ryssland ”haft fräckheten” att beskriva dem som nationalsocialister i samband med att de kallade kriget för en ”särskild denazifieringsoperation”.

De riktiga fascisterna var inte kämparna från Azov-regementet utan det ryska ledarskapet och den ryska militären, som hade fräckheten att kalla kriget i Ukraina för en "särskild denazifieringsoperation". Sanningen har sagt av Winston Churchill: framtidens fascister kommer att kalla sig för antifascister. Det var precis så det gick till.

I samma serie inlägg passar man även på att attackera det nationalsocialistiska Tyskland som man likställer med handlingar från vad man kallar för ryska barbarer.

Dessa barbarer tillfångatar vanliga människor och tar dem under tvång till Ryssland, där de konfiskerar dokument och skickar dem för att arbeta i de norra och östra regionerna. Påminner inte det om koncentrationslägren i Hitlertyskland eller den statlinistiska regimens gulag?

Nästan alla inlägg på Azovs Twitter-konto är skriven på ukrainska medan dessa inlägg författats på engelska. Ett rimligt antagande är att Azov anser att det är av särskild vikt att förmedla till omvärlden att man inte är fascister eller nationalsocialister utan tvärtom kämpar emot detta.

Twitter-kontot är en del av Azovs officiella kanaler och länkas till från Azovs hemsida.

Se Azovs uttalanden nedan: