USA Joe Biden kandiderar för att bli USA:s president igen 2024.

USA:s president Joe Biden tänker söka en andra mandatperiod. Detta bekräftade Vita husets pressekreterare Karine Jean-Pierre under en pressträff på tisdagen.

Biden kommenterar till CBS att det redan förra månaden var hans ”avsikt” att söka en andra mandatperiod, men inte hans ”fasta beslut”. Förra månaden träffade Biden pastor Al Sharpton i Vita huset och sa till den BLM-anknutna kändisadvokaten: ”Jag ska göra det igen. Jag ska”.

Det återstår dock att se om Joe Biden ens får stöd till en andra mandatperiod av sitt eget parti. En opinionsundersökning i somras visar att 75 procent av demokratiska väljare vill att partiet nominerar någon annan än Joe Biden som kandidat i nästa presidentval.

Om 80-årige Biden blir vald igen kommer han vara 86 år när hans andra mandatperiod går ut. Biden är redan nu känd för sina många märkliga fadäser där han ideligen snubblar, ser ut att skaka hand i tomma luften och uttalar sig om mycket känsliga saker som Vita huset måste korrigera och släta över i efterhand. Detta har lett till spekulationer om att Biden är en senil nickedocka och att USA snarare styrs av personer i bakgrunden.