MOTSTÅND. Autonoma nationalsocialister har kuppat en George Floyd-målning i Västerås.

En väggmålning av den kriminellt belastade afroamerikanen George Floyd – som dog i Minneapolis den 25 maj i samband med ett polisingripande – var planerad för att synas på Sigmatorget i centrala Västerås.

Floyds död har utnyttjats av politiska krafter som ogillar vita människor, deras kultur och historia. Detta har lett till våldsamma demonstrationer med bland annat massiva bränder, misshandlar och plundring av butiker. Polisen har i många fall visat stöd för de antivita upprorsmakarna.

Under natten mot måndagen hade dock några personer som kallar sig autonoma nationalsocialister varit vid målningen för att kuppa den med det provita budskapet #WLM vilket är en förkortning för ”white lives matter”  (”vita liv har betydelse”).

Nordfront kan dock rapportera att målningen åtminstone tillfälligt restaurerats. Huruvida den kommer att få stå orörd återstår att se.

Autonoma nationalsocialister i Västeråstrakten har nämligen tidigare nött ut Västerås stad som försökte måla tunnlar i homolobbyns regnbågstema, något som kontrades med nationella symboler och budskap tills målningarna upphörde.


  • Publicerad:
    2020-06-15 18:25