INRIKES. Sara Öhrvall från Boden byter jobb från Bonnierkoncernen till storbanken SEB.

Sara Öhrvall. Foto: Pressbild.

Sara Öhrvall från Boden, som i drygt tjugo år har tjänat Bonnierkoncernen och haft styrelseuppdrag för koncernens propagandapublikationer Dagens Nyheter, Dagens Industri och Expressen, rekryteras nu till ett nytt toppjobb som chef för digitalisering, ”kundupplevelse” och kommunikation på storbanken SEB. Öhrvall tillträder sin nya post den 13 augusti. Detta meddelar SEB dagen efter Nordiska motståndsrörelse historiska demonstration i Boden.

Det nya jobbet gör att hon formellt lämnar styrelseuppdragen för Bonniers publikationer.

I ett pressmeddelande som Sara Öhrvall skickat ut för att marknadsföra sin nya roll, skriver hon:

I ett finansiellt landskap som påverkas av disruptiva teknikkrafter ser jag fram emot att bli en del av SEB-teamet för att forma och utveckla en framtida bankupplevelse som möter snabbt växande kundförväntningar. Banker verkar i en komplex miljö där förtroende och transparent kommunikation är avgörande för att lyckas. Jag ser verkligen fram emot att koppla ihop det övergripande ansvaret för SEB:s digitalisering, kundupplevelse och kommunikation med min bakgrund i att driva digital transformation.

SEB nuvarande vd Johan Torgeby säger i pressmeddelandet att Öhvall ska leda bankens arbete med att ”sätta strategier och finna tillväxtmöjligheter i skärningspunkten mellan kundbehov, nya tekniska lösningar och avancerad dataanalys”.

Mellan raderna kan man läsa att SEB försöker hitta nya sätt att hantera de för det traditionella banksystemet besvärliga kryptovalutorna. Förmodligen kommer lösningen ändå att komma från de judiska finanskvarteren i New York, där Nasdaq nu har flaggat för att börja handla med kryptovalutor. SEB kommer att ha att hantera valutorna efter bland annat Nasdaqs praxis.

Källa:
Bodensare får toppjobb hos storbank


  • Publicerad:
    2018-05-02 14:00