RADIO NORDFRONT Simon Holmqvist förklarar varför planerna om att sända radio ikväll gick om intet.

Då undertecknad var på Näste 6:s julmiddag förra söndagen och även Martin Saxlind var otillgänglig bestämde vi att vi istället skulle satsa på en uppesittarsändning dagen före dopparedagen, med andra ord idag.

Vi har dock beslutat att skippa denna idé, av den enkla anledningen att min Studio Bothnia-kollega Robert Eklund hade förberett inspelning av en Bothnia-julspecial som i allt väsentligt var identisk med planen vi hade för Radio Nordfront.

Jag hade inte riktigt koll på hur likt upplägget var får jag erkänna och jag förstår att det finns lyssnare som blir besvikna över detta. Men jag får också be er att ha förståelse att vi inte vill sända något som blir tjatigt, upprepande eller till och med dåligt.

Så istället för att ni lyssnare ska tvingas höra mig två gånger, i två olika program, komma med samma tagningar om exakt samma saker, kommer vi istället att göra ett nyårsprogram med Radio Nordfront under mellandagarna med ett litet annat upplägg.

Tillsvidare vill jag dock uppmana alla Radio Nordfronts lyssnare att se Studio Bothnia som kommer att publiceras här på Nordfront ikväll. Det blev ett otroligt bra avsnitt och duger gott och väl som ersättning för Radio Nordfront. Vi har gäster från Kulturbunkern och går igenom året som gått ur lite olika perspektiv.

Till er som föredrar det mer bekväma poddformatet framför tv kan jag också låta hälsa att det går alldeles utmärkt att bara lyssna till Studio Bothnia, precis som när ni lyssnar på våra poddar på Peertube.

Förövrigt vill jag påpeka till alla som hälsar varandra ”God Yule” att vi redan har ordet ”jul” i det svenska språket. ”Yule” är bara en engelsk stavning av exakt samma ord, som i sin tidigaste nedskrivna form stavades ”jól” på nordiska.

Ordet ”Yule” är alltså ingen mer ”hednisk” variant av ordet ”jul” utan endast en anglosaxisk stavning.

Med det vill jag hälsa alla lyssnare, tittare, läsare och andra slags näthatare en riktigt god, nordisk och vit JUL!