BROTT. De zigenska tiggarna som sitter utanför Ica Maxi butiken i Kungsbacka har börjat att uppträda allt mer aggressivt mot kunderna till butiken.

Ica Maxis butikschef i Kungsbacka Andreas Jendestig.

Enligt Ica Maxis butikschef i Kungsbacka Andreas Jendestig har tiggare funnits utanför butiken i flera år och enligt honom har de inte utgjort något problem tidigare. Men den senaste tiden har tiggarna blivit alltmer närgångna och aggressiva mot kunderna.

— Det har blivit hätskare, man frågar både innan och efter att folk har pantat om man inte kan få kvittot och man följer efter folk till bilarna, säger Jendestig.

Upprörda kunder har hört av sig till Jendestig och undrat varför de inte bara kör bort dessa aggressiva och närgångna tiggare från butiken.

— Folk skriver och frågar varför vi inte kör bort dem. Men det kan vi inte, och vill inte för den delen. Vi vill i grund och botten bara driva en affär och sälja matvaror. Det här är en nationell samhällsfråga som politikerna borde ta i lite vassare kan man tycka, säger Jendestig.

Jendestig väljer istället att bjuda in lokala representanter från näringslivsenheten och Brottsförebyggande rådet samt polisen till ett möte för att diskutera hur man ska kunna komma till rätta med problemet.

Man har även försökt att kommunicera via kroppsspråk med tiggarna och överväger nu att ta hjälp av en tolk för att komma vidare i kommunikationen.

— Man får kolla vad man juridiskt kan göra, får göra och bör göra så att man inte tar ett felaktigt beslut. Det är viktigt att alla respekteras i ärendet och att man gör det här på ett schysst sätt, säger Jendestig.

Källa:
Kunder förföljs av tiggare – krismöte hos Ica Maxi


  • Publicerad:
    2017-02-25 22:20