USA. Sally Boynton Brown, kandidat till att bli ordförande för Democratic National Committee, försöker fjäska till sig jobbet genom att smutskasta och tysta ner vita medlemmar av det demokratiska partiet.

Sally Boynton Brown

Sally Boynton Brown.

Sally Boynton Brown, förvaltningschef för demokraterna i Idaho, är en av många kandidater till att ta över den viktiga ordförandeposten i Democratic National Committee (DNC) efter den kontroversiella Donna Brazile.

På ett möte arrangerat av ”Democracy in Color” i Washington D.C. höll Boynton Brown ett anförande där hon försökte fjäska för partiets icke-vita politiker och månghövdade väljarskara genom att upprepade gånger attackera och håna vita människor. Bland annat meddelade hon att demokraternas ”vita ledare har misslyckats” innan hon hånade hennes hemstat Idaho för att den är ”så vit”.

I hennes politiskt korrekta floskeltyngda tal påpekade hon dessutom att det är hennes uppgift att tysta vita demokrater när icke-vita kommer med klagomål:

— Mitt jobb är att tysta andra vita när de vill avbryta och säga ”jag är inte fördomsfull, jag är demokrat”, menade Boynton Brown.

Källa:
DNC chair candidate wants to ’shut other white people down’


  • Publicerad:
    2017-01-25 15:35