UTRIKES. USA:s president Donald Trump har återigen använt twitter till ett av sina berömda angrepp mot sina fiender. Denna gång har han angripit den illegala invandringen och Mexikos hantering av densamma.

I en ny så kallad ”tweetstorm” går USA:s president Donald Trump till hårt angrepp mot den illegala invandringen till landet. Trump nämner också initiativet DACA, enligt vilket illegala invandrare tillåtits stanna i landet, något han menar måste rivas upp. Han kritiserar även de nu gällande lagarna som försvårar gränspolisens arbete, då infångade illegala invandrare ofta släpps.

Som svar på detta menar Trump även att man måste ändra reglerna gällande krav på majoritetsbeslut i senaten, för att kunna få igenom hårdare lagar. I dagsläget krävs en majoritet på 60 av 100 ledamöter, något som kan komma att ändras till enkel majoritet på 51 ledamöter.

Förutom hårdare lagar vill Trump även se hårdare tag mot Mexiko, som enligt honom inte gör någonting för att stoppa de migranter som tar sig in i Mexiko söderifrån för att senare ta sig mot USA. I syfte att sätta press på landet hotar han med att riva upp handelsavtalet NAFTA, vilket sannolikt skulle skada den mexikanska ekonomin.


Källa:
‘No more DACA deal!’ Trump rules out legal status for childhood arrivals


  • Publicerad:
    2018-04-01 20:45