EKONOMI Tesla-grundaren Elon Musk skriver i ett internt mejl att han har en ”superdålig känsla” gällande ekonomin. Därför har han beordrat ett anställningsstopp och att personalstyrkan på Tesla bantas med 10 procent.

I ett mejl som skickats ut av Tesla-grundaren Elon Musk till hela företaget ger han besked om att personalstyrkan världen över ska bantas med 10 procent. Musk inför samtidigt ett anställningsstopp då han skriver att han har en ”superdålig känsla” gällande ekonomin.

I ett annat mejl som skickades ut tidigare i veckan kallar också Musk tillbaka alla Tesla-anställda som arbetat hemifrån sedan coronapandemin.

”Alla på Tesla måste spendera minst 40 timmar i veckan på kontoret. Ifall du inte dyker upp utgår vi från att du sagt upp dig”, skriver Musk i mejlet.

Musk har tidigare attackerat vad han kallar ”stanna hemma på grund av covid-grejerna” på Twitter och menade då att den förväntade recessionen kan komma att bli ett uppvaknande för människor som på grund av pandemin lurats ”att tro att man inte behöver arbeta hårt”.

Musk är inte den enda som har en dålig känsla gällande den ekonomiska situationen i världen. Enligt många experter är hela västvärlden på väg mot recession på grund av rekord-hög inflation efter stigande livsmedel- och bränslepriser, som förvärrats på grund av kriget i Ukraina och västs sanktioner mot Ryssland.

I USA har konsumentpriserna ökat med 8,3 procent sedan förra året medan inflationen är på 6,3 procent.

Kinas nya hårda lockdowns har också bidragit till en flaskhals i diverse leveranskedjor.