EKONOMI Medan västvärlden lider av svår recession ser multimiljardären Elon Musk den ekonomiska kollapsen som en chans för människor att ”vakna upp”. Enligt Musk har ”stanna hemma på grund av covid-grejen” gjort att folk har börjat tro att man egentligen inte behöver arbeta för att tjäna pengar.

Stegrade livsmedels- och bränslepriser och ekonomisk recession har blivit den nya verkligheten i framförallt Europa och USA efter covid-19 och det ekonomiska kriget mot Ryssland.

Men enligt Tesla-grundaren och multimiljardären Elon Musk kan man se något positivt i de dystra ekonomiska prognoserna.

”Ja, men det är egentligen något bra. Det har regnat pengar på idioter alldeles för länge. Några konkurser måste ske. Dessutom har stanna hemma på grund av covid-grejerna lurat folk att tro att man faktiskt inte behöver arbeta hårt. Ett bryskt uppvaknande är på väg!”, skriver Musk på Twitter.

Musk skriver vidare att ekonomisk recession kan rensa ut företag med ”negativ kassaflöde”. Detta är enligt Musk positivt eftersom dessa företag då ”slutar konsumera resurser”.

Musks eget jätteföretag Tesla byggdes dock till stor del på bidrag från den amerikanska staten som mer än gärna satsar skattepengar på så kallad grön energi.