EKONOMI Samtidigt som Europa och USA lider av inflation, livsmedelskris och hot om lågkonjunktur har banken JP Morgan rapporterat stora vinster under årets första kvartalsrapport.

Wall Street-banken JP Morgan har presenterat sin kvartalsrapport för årets första tre månader, skriver CNN. Enligt rapporten har banken gjort betydligt större vinster än vad analytiker hade förutspått.

Under kvartalet har banken gjort en vinst på 12,6 miljarder dollar, vilket representerar 4,10 dollar per aktie. Jämfört med första kvartalet förra året är det en uppgång med 52 procent.

I ett pressmeddelande hävdar JP Morgan att framgångarna beror på att amerikanerna trots krisen fortsätter att konsumera – eller med andra ord: Amerikanerna fortsätter att skuldsätta sig trots de kraftigt höjda räntorna.

— Den amerikanska ekonomin har fortsatt ett starkt fotfäste, konsumenter spenderar fortfarande och har starka balansräkningar, och företag är i god form. De mörka molnen som vi har sett på horisonten under det senaste året är dock kvar, säger den judiska bankens vd Jamie Dimon.

Medan JP Morgan gör mångmiljardvinster spår allt fler experter att en lågkonjunktur är att vänta även i USA.