NATO Turkiets president fyller på kravlistan på svenskt Nato-medlemskap. Nu kräver han att SVT inte ska få intervjua kurder.

På onsdagskvällen höll Turkiets president, Recep Tayyip Erdogan en gemensam presskonferens med Venezuelas president Nicolas Maduro. Där fick Erdogan bland annat frågor om Sverige och Finlands Nato-ansökningar.

Presidenten återupprepade de tidigare ställda kraven mot länderna, men lade även fram ett nytt krav: Att kurdiska terrorister inte ska få intervjuas av public service.

— PKK, YPG och YPJ är terrororganisationer. Dessa terrorgrupper har löpt amok i Sverige och även i deras eget parlament finns terrorister.  Och så länge dessa terrorister är i deras parlament, och så länge som dessa terrorgrupper demonstrerar på Stockholms gator med foton på terrorledare, och så länge som de genomför dessa demonstrationer med försäkringar, säkerhet och överseende av den svenska polismakten, och så länge som intervjuer med terrorledare sänds på deras statliga television, så kan vi inte säga till dem ”gå vidare och anslut till Nato”, sa Erdogan på presskonferensen.

Givetvis gäller samma krav för Finland, förtydligar han därefter.