UTRIKES. I ett anförande i EU-parlamentet krävde ledamoten Martin Sonneborn ett strängt Brexit-avtal om Storbritannien överlämnar Julian Assange till USA.

Den tyske EU-parlamentarikern Martin Sonneborn, representant för tyska Die Partei, har i ett anförande inför parlamentet krävt att unionen ska tvinga Storbritannien till det mest stränga Brexit-avtal man kan tänka sig, om landet lämnar över Julian Assange till USA.

Han påminde även församlingen om att man tidigare i veckan röstat igenom en lag som ska skydda visselblåsare mot åtal och hänvisade till läckt filmmaterial som visar hur amerikanska soldater mördar civilister, vilket kan ses nedan:

Förutom Sonneborn har också Heike Hansel, ledamot för det tyska vänsterpartiet Die Linke, protesterat genom att delta i en manifestation utanför Belmarch-fängelset i London där Assange sitter just nu.

— Vi anser att han visat allmänheten sanningen om amerikanska krigsbrott i Afghanistan och Irak och att han därför borde prisas, inte förföljas, sade den tyske vänsterpolitikern.

Källa:
‘Stupid Brexit’ should hit UK fast & hard if Assange is handed over to US – German MEP


  • Publicerad:
    2019-04-19 20:30