EUROPA. Europeiska judar tycker nu att mörka moln formerar sig på himmeln. I en undersökning gjord av EU visar det sig att 30 procent av tillfrågade judar funderar på att emigrera från kontinenten.

"Palestine Transit Camp"; Tredje riket tillsammans med sionister stödde judisk utvandring från Europa till Palestina. Se film här.

”Palestine Transit Camp”; Tredje riket tillsammans med sionister stödde judisk utvandring från Europa till Palestina. Se dokumentär här.

”Mina vänner runtom i världen säger att Europa är över för judarna”, skrev den judiska aktivisten Annika Rothstein under morgonen i en krönika i den judiska tidningen Expressen. Rothstein oroar sig över en studie utförd av EU som visar att anti-semitism ökat de senaste 5 åren:

I dagens Sverige, med en judisk befolkning på drygt 15 000, är bärandet av judiska symboler såsom kippot eller magen david, förknippat med risk för våld och trakasserier. Synagogorna är under så hög bevakning att judiska turister inte kan besöka gudstjänster oanmälda. Vi firar våra festivaler och högtider under tungt polisbeskydd, bakom låsta grindar och skottsäkra fönster.

[…]

I Sverige sade sig 49 procent av de tillfrågade att de undviker att identifiera sig som judar och 80 procent sade sig ha upplevt en ökning i antisemitism under de senaste fem åren.

Studien gör även gällande att nästan var tredje jude funderar på att emigrera från Europa. Data som studien grundar sig på samlades in i september och oktober. Uppskattningsvis har 6000 judar från England, Sverige, Frankrike, Belgien, Tyskland, Italien, Ungern och Litauen deltagit i den.


Nyhetskanalen JewishNewsOne sände för några dagar sedan ett inslag om studien.

Stormöte under dagen
European Jewish Congress (EJC) har kallat till ett stormöte som hålls i EU-parlamentet under dagen, som ett resultat av studien. Under mötet kommer även den judiska frimurarorganisationen B’nai B’rith International att deltaga, en organisation som Nordfront tidigare skrivit en dagens datum om. På judarnas webbplats delger de lite av sina tankar i en artikel döpt till ”Har livet blivit omöjligt för Europas judar?”.

— Den judiska realiteten I Europa är av stor vikt och myndigheterna måste på ett holistiskt vis handskas med hat och intolerans och verkligen bekämpa dessa manifestationer innan det är för sent, kommenterade EJC:s president Moshe Kantor studien.

— De som inte drar lärdom av det förflutna kommer att tvingas att lära sig den hårda vägen. Publiceringen av denna rapport kommer vid en tidpunkt då det finns en alarmerande ökning av populism, roten till hat i Europa, sa Roger Cukierman, en jude som ska hålla tal under dagen på stormötet.

EJC avslutar sin artikel med att de ser fram emot en debatt om bland annat ”handgripliga åtgärder” och ”nolltolerans”:

Vi ser fram emot en givande diskussion och debatt på tisdag. Vi hoppas på att konkreta förslag på handgripliga åtgärder kan tas för att försäkra nolltolerans mot all form av rasism och anti-semitism i Europa.

På måndagen släppte även EJC ett pressmeddelande i vilket det bland annat stod:

Dessutom måste vi ha en multinationell och tvärvetenskaplig diskussion om hur man bäst kan skydda våra nationer och demokratier. Vi behöver europeiska ledare och juridiska experter för att stärka befintlig lagstiftning mot hat, brottsbekämpande myndigheter för att stärka efterlevnaden och lärare för att undervisa nästa generation om hat, intolerans och främlingsfientlighet. Vi måste hejda nynazisternas momentum och vända den våg av hat som sveper över delar av Europa.

Internationellt judiskt nätverk
EJC beskriver sig själva som ”affilierade” med World Jewish Congress (WJC) inom vilken Ronald Lauder är president. Lauder skröt nyligen om att han i mars månad å WJC:s vägnar besökt Greklands statsminister och krävt att den grekiska regimen skulle ”slå ner” på Gyllene gryning och införa skräddarsydd lagstiftning mot partiet. Något som Nordfront rapporterade om för en dryg månad sedan.

WJC1

Ronald Lauder leder World Jewish Congress, som i praktiken styr över den grekiska inrikespolitiken.

Under andra världskriget beskylldes internationella judar för att ha styrt världspolitken. Tredje riket publicerade bland annat pamfletter som informerade om vad de kallade för ”den judiska komplotten” (extern länk, ej redaktionellt material).

I Grekland har dock WJC:s kampanj gjort att Gyllene gryning blivit landets populäraste parti, enligt opinionsundersökningar.


  • Publicerad:
    2013-11-26 13:55