GREKLAND. World Jewish Congress erkänner nu att de reste till Grekland i ett specifikt syfte i mars för att förmå regimen att förbjuda Gyllene gryning.

WJC1

Ronald Lauder leder World Jewish Congress, som i praktiken styr över den grekiska inrikespolitiken.

Nordfront har tidigare rapporterat om att Greklands statsminister, Antonis Samaras, besökt sionistiska organisationer utanför Grekland i samband med tillslaget mot Gyllene gryning och att han under ett av mötena svor att ”utrota Gyllene gryning”. Vi har också skrivit att det är uppfattningen hos Samaras förre justitieminister, Antonis Roupakiotis, att tillslaget mot Gyllene gryning skett på direktiv av sionistiska organisationer och EU.

Nu uppger Ronald Lauder, president för World Jewish Congress och en av världens rikaste män enligt Forbes, helt öppet i en artikel att den sionistiska organisationen krävde av Greklands statsminister i mars månad att regimen skulle ”slå ner” Gyllene gryning och införa skräddarsydd lagstiftning mot nationella krafter som verkar i Grekland:

Som president för World Jewish Congress reste jag till Grekland i mars och till Ungern i maj för att kräva att dessa nationer slår ner extremistpartier med kraftfulla åtgärder, inklusive lagstiftning som bestraffar hatpropaganda.

Men World Jewish Congress nöjde sig inte med åtgärder för att sinka Gyllene grynings framfart utan föreslog också för statsministern att han skulle förbjuda partiet helt och hållet.

I mitt tal och mina möten med Samaras gjorde jag det klart att Gyllene gryning måste stävjas. World Jewish Congress uppmanade Grekland att överväga att förbjuda partiet.

Vid den tidpunkt som Lauder framförde sina krav till den grekiske statsministern fanns ännu inga anklagelser om vare sig ”statskupp”, ”försök att störta det demokratiska systemet” eller något annat som regimen nu anklagar Gyllene gryning för i efterhand och som baseras på uppgifter från tre hemliga ”vittnen”. Inte heller hade mordet på den vänsterextremistiska rapparen Pavlos Fyssas, som Gyllene gryning beskyllts för, men som partiet i ett tidigt skede fördömde, ägt rum.

Anledningen till att Lauder krävde av den grekiska regimen att vidta förbudsåtgärder mot Gyllene gryning var för att partiet ”förnekat förintelsen i parlamentariska tal” och gjort ”Hitlerhälsningar på presskonferenser”, kombinerat med det luddiga påståendet om att ”man anstiftat till våld mot invandrare”.

På grund av Samaras tillmötesgående inställning får han nu en klapp på axeln av World Jewish Congress, som skriver:

I mars blev Antonis Samaras den första sittande statsministern i Grekland på 100 år som besökte en synagoga […] Han lovade högtidligt att hans regering skulle agera ”helt intolerant mot våld och rasism”. […] Grekland har visat att våldsamma nynazister inte är acceptabla och jag tackar premiärminister Samaras och hans regering för att de höll sitt ord.

Sionisternas hantlangare Antonis Samaras lovar att "utrota Gyllene gryning" för sionisternas räkning. Här på möte med American Jewish Committe i New York strax efter tillslaget mot Gyllene gryning.

Sionisternas hantlangare Antonis Samaras lovar att ”utrota Gyllene gryning” för sionisternas räkning. Här på möte med American Jewish Committe i New York strax efter tillslaget mot Gyllene gryning.

Vidare i artikeln berättar Lauder hur denna sionistiska organisation från USA även påverkar politiken i Ungern. I samband med WJC:s möte med ungerska regeringsrepresentanter i maj krävde organisationen att ifrågasättandet av den officiella versionen av ”förintelsen” och organisationer och partier som är av ”nationalistisk-antisionistisk karaktär” ska kriminaliseras i alla europeiska länder.

Ungerns vice premiärminister och justitieminister, Tibor Navracsics, sa under en europeisk konferens om antisemitism i tisdags att ”vi kommer slå ner [antisemitismen i landet], med lagliga medel om nödvändigt”. WJC, som uppfattar dessa ungerska löften som ett resultat av deras stora möte som de höll i maj, uppmanar nu den ungerska regeringen att stoppa partiet Jobbik, Ungerns tredje största, men att vänta med åtgärder liknande de i Grekland tills efter nästa ungerska val är avklarat:

Nästa år kommer Ungern hålla val. Tills dess finns det fortfarande tid att försäkra sig om att Jobbiks hatmånglare kommer att röstas ut ur parlamentet. Liksom i Grekland kräver detta mod och beslutsamhet. Alla demokrater borde agera djärvt mot dem som utgör ett hot mot själva demokratin.

World Jewish Congress har också höjt ett varningens tecken för vad som sker i Österrike där FPÖ, vars partiledare Heinz-Christian Strache inte anses helt tillförlitlig utifrån sionistisk synpunkt, gick starkt framåt i valet de senaste dagarna.

World Jewish Congress avslutar sin artikel med att utlova att de kommer ”fortsätta utöva påtryckning mot alla länder i Europa att inte bevekas i kampen mot nynazister”.

Trots att sionistiska organisationer utanför Grekland själva uppger att de är kraftigt inblandade i den grekiska inrikespolitiken, har massmedia i väst inte en gång nämnt detta i sin rapportering eller ifrågasatt hur detta påverkar rättsläget i Grekland.

Källa:
Ronald S. Lauder on the crack-down on neo-Nazis in Europe


  • Publicerad:
    2013-10-10 23:11