INRIKES. En kvinnlig före detta S-politiker är misstänkt för att ha mördat sin kollega. Nu vill polisen få in vittnesmål från personer som varit vid Ljungskile tågstation samma morgon som mordet skedde.

En kvinnlig före detta S-politiker misstänks för att ha mördat sin kollega, skriver GT Expressen. Nu efterlyser polisen vittnen som kan ha sett kvinnan då hon på morgonen efter mordet tros ha befunnit sig vid tågstationen i Ljungskile.

Det var en personlig assistent som fredagen den 4 september skulle avlösa en kollega hemma hos en brukare i Trollhättan, som gjorde den obehagliga upptäckten. När assistenten kom hem till brukaren, låg kollegan som skulle avlösas död i lägenheten.

Det fanns ännu en personlig assistent i lägenheten, en man i 55-årsåldern, som hade sovande jour hos brukaren. När han vaknade var det till en mordscen.

— Jag fick en jättechock när jag såg mordplatsen. Det var så overkligt, som i en dålig film, har han kommenterat till GT.

Den misstänkta kvinnan är i 40-årsåldern. Hon greps kort efter mordet och anhölls kort därpå, misstänkt för mord.

Den före detta S-politikern är tidigare dömd för ett antal brott, som smuggling av alkolhol, stölder och vållande till kroppsskada.

Polisen har gått ut med en efterlysning på Facebook där de vill att personer som kan ha sett något i området kring tågstationen i Ljungskile kring 5-tiden på morgonen den 4 september hör av sig.

— Vi misstänker att kvinnan som sitter häktad misstänkt för mordet har varit i Ljungskile vid den tidpunkten. Jag kan inte gå in på precis vad som har hänt eller vad hon gjort där, men det har varit rörelse runt platsen. Vi vill ha in iakttagelser och vi vill gärna veta om någon har sett något – fordon eller människor som har varit där, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, till TTELA.

Polisen uppmanar alla som vistats på platsen vid den aktuella tidpunkten att höra av sig, oavsett om man sett något eller inte.

Omkring 400 förhör har hållits och enligt Timmersjö går utredningen framåt.


  • Publicerad:
    2020-10-08 11:20