FRANKRIKE. Fyra poliser ska ha skadats i en förort till Paris när de utsattes för ett bakhåll i samband med en patrullering.

Det var igår när polisen ryckte ut efter ett larm om en brand i förorten som de överfölls av ett 30-tal personer som agerade hotfullt och angrep polisen med gummikulor och hemmagjorda granater.

Två personer ska ha gripits misstänkta för våld mot tjänsteman. De fyra skadade poliserna ska ha kommit undan med lindriga skador.

För tillfället är det ovanligt oroligt i de norra förorterna till Paris eftersom en kriminell invandrare dog av en infektion i samband med att han angrep poliser och därigenom blev gripen. Den kriminella invandrarens familj, som inkluderar åtminstone en kriminell broder, har istället för att acceptera att familjemedlemmen dog av en infektion uppviglat andra invandrare till att hata och angripa franska poliser.

DN uppger följande:

Polisen har överlag stärkt patrulleringen i de norra förortsområdena. Under natten mot söndag ska 265 poliser och gendarmer ha bevakat Beaumont-sur-Oise. Eldgivning från luftgevär har rapporterats och bilar satts i brand. I grannkommunen Persan brann en större lagerbyggnad.

På grund av den mångkulturella vålds- och terrorvågen som sveper över Frankrike och Europa har Frankrike för närvarande också infört undantagstillstånd och har förhöjd beredskap. Undantagstillståndet förlängdes med tre månader efter att en muslim massmördade ett 80-tal personer genom att köra över dem med en lastbil på Frankrikes nationaldag.

Källa:
Poliser attackerade i bakhåll i Parisförort


  • Publicerad:
    2016-07-25 06:00