MEDIA. Etablerade svenska medier är nu vansinniga över att aktivister från Nordiska motståndsrörelsen försökt hjälpa till att lösa det växande problemet med sexuella trakasserier på badhus. Ett problem som media flitigt rapporterat om men alltså inte vill se löst.

DSC00698

Om man googlar ”sexuella trakasserier på badhus” får man nästan 10 000 träffar. Svensk media har rapporterat om det växande problemet framför allt i år, efter fjolårets eskalerade massinvandring. Den 9 januari skrev till exempel Expressen artikeln ”Sexuella övergreppen på badhus ökar” och dagen innan publicerade DN en artikel med rubriken ”Sexuella ofredanden på flera simhallar”.

Sexuella trakasserier på badhus är alltså ett växande problem och i mer eller mindre alla fall där information om gärningsmännen framkommit i media har det visat sig vara män eller ungdomar av utländsk härkomst som legat bakom trakasserierna. På åtminstone ett badhus har det gått så långt att polisen börjat patrullera inne på badet.

För att hjälpa till att lösa problemet som skapats av Sveriges oansvariga invandringspolitik och för att visa vägen för andra svenskar agerade Näste 2 i lördags trygghetsvärdar på Kungälvs badhus. Då problemet är välkänt och väldigt omskrivet kanske vissa tycker att agerandet borde hyllas av etablerad media, men reaktionen i etablerad media blev omvänd.

Efter att Nordfront igår rapporterade om aktionen har etablerad media idag dragit igång ett drev där man skandaliserar, problematiserar och kritiserar det faktum att nationalsocialister tog på sig att höja säkerheten på Kungälvs badhus i lördags. Politiska hänsynstaganden väger alltså tyngre för svenska medier än att stoppa de sexuella trakasserierna på Sveriges badhus.

Istället för att diskutera lösningar på problemet med sexuella trakasserier på badhus släpar media fram Daniel Poohl som utan att bli ifrågasatt får avfärda Motståndsrörelsen med det förenklade påståendet att Nordiska motståndsrörelsen vill ha en ”nazistisk diktatur”. De som vill förstå Motståndsrörelsens politiska vision bör läsa organisationens partiprogram och inte låta sig påverkas av medias svenskfientliga hetsartiklar.

Den mediala responsen på Motståndsrörelsens trygghetsvärdar kan också jämföras med hur olika medier hyllade och lät 24-årige Siri Bernhardsson komma till tals efter att hon börjat agera ”tafsvakt” på ett badhus och uppmanade folk att ta liknande initiativ på andra badhus.

Följande är några av de kritiskt vinklade artiklar som publicerats i större svenska tidningar idag:
Militanta nazister patrullerade simhall norr om Göteborg GP
Nazister på badhus – som ”trygghetsvärdar” GT/Expressen
Experten: ”De vill ha en nazistisk diktatur” GT/Expressen
Nazister agerade vakter på Oasen Kungälvs-Posten
Nazister agerade ”trygghetsvärdar” på badhus: ”Tog på sig gröna tröjor” Metro
Nazister organiserade sig på badhus – var ”trygghetsvärdar” Nyheter24
Nazister ”trygghetsvärdar” i badhus DN
Nazister ”vaktade” i badhus SVT


  • Publicerad:
    2016-02-15 12:00