SKÅNE. Det står nu klart att SD tar makten i ännu en skånsk kommun när Teddy Nilsson blir kommunstyrelsens ordförande i Svalöv. Lögnpressen hetsar redan mot SD-toppen då han delat ett inlägg 2018 där Annie Lööf beskrevs som ”folkförrädare”.

Tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna och med passivt stöd från Liberalerna kommer Sverigedemokraterna att ta makten i den skånska kommunen Svalöv.

Kommunstyrelsens ordförande blir därmed SD:s starke man i kommunen Teddy Nilsson. Lögnpressen har också varit snabba att attackera honom, då han enligt ett ”avslöjande” från Aftonbladet delade ett blogginlägg 2018 som var kritiskt till Centerpartiets ledare Annie Lööf.

I blogginlägget ska Lööf ha beskrivits som ”folkförrädare”, ett begrepp som Nordiska motståndsrörelsen var först att använda om henne. I inlägget beskrivs Annie Lööfs tal under Almedalen förra året som ”Annie Lööfs ”Upp Till Kamp” för judarna” och i inlägget konstateras även Lööf under talet ”nämnde judar om och om igen men aldrig ’svenskarna'”.

”Väl valda ord”, ska Nilsson ha skrivit om blogginlägget med titeln ”Är Annie Lööf en folkförrädare?”.

När Aftonbladet konfronterar Nilsson rörande hans aktiviteter på sociala medier förra året svarar han:

— Förmodligen är det ett blogginlägg bland många andra blogginlägg man delar. Det är ju ett informationsflöde. Det är skrivna ord, det skadar väl ingen.

Nilsson menar att begreppet ”väl valda ord” syftar på något man kan använda ”om folk som uttrycker sig lite klantigt och burdust” eller ”skäller ut någon efter noter”.

Ordet folkförrädare var inte hans eget val, menar Nilsson.

— Jag har ju inte valt ut artikeln eller det här blogginlägget på grund av att folkförrädare står med. Det förstår du säkert, säger han och fortsätter:

— Det är ett uttryck som en annan person använt, det är inte jag som skriver det. Om man använder det akademiska betydelsen av väl valda ord så är det någon som skäller ut någon annan.

Men Annie Lööf är oerhört kritisk till att hon kallats ”folkförrädare” och att M, KD och L kommer att delta i att välja Teddy Nilsson.

På Twitter menar hon att det hela är ”djupt anmärkningsvärt”.

Även Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson är kritisk till Teddy Nilsson och menar att blogginlägget han delat är fullt av ”hat och antisemitism”.

— Det här verkar vara en person som absolut inte är lämplig att sitta i någon politisk ledning, allra minst en så viktig som en kommunstyrelse.

Lögnpressen har redan lyckats skapa oreda i två kommuner där SD tagit makten, nämligen Hörby och Jimmie Åkessons hemstad Sölvesborg.

I Hörby fick den tilltänkta kommunstyrelseordföranden Stefan Borg (SD) dra tillbaka sin kandidatur efter att lögnpressen pekat ut honom som ”näthatare” som använt begrepp från den så kallade vit makt-miljön.

I Sölvesborg tvingades en SD-politiker och två moderater att avgå efter en ”gruppsexskandal”.

Källa:
Lööf kallades folkförrädare – spreds av SD-toppen: Väl valda ord


  • Publicerad:
    2019-06-06 09:00