GREKLAND. Invånarna på den grekiska ön Lesbos blir allt mer frustrerade över de illegala immigranter som bor på ön och som attackerar och vandaliserar öbornas kyrkor. Den kyrka som senast vandaliserades används nu som toalett av migranterna.

Invaderande främlingar roar sig med att vandalisera och skända kyrkor i Grekland.

I den lilla staden Moria på ön Lesbos har Saint Catherine-kyrkan vandaliserats av illegala migranter som ”flytt” till Europa för att ”starta nya liv”. Kyrkan används nu som toalett av migranterna, skriver Greek City Times.

En invånare beskriver situationen:

— Stanken är outhärdlig. När vi pratade om kyrkan med andra fick vi veta att ärkebiskopen i Mytilene känner till situationen här i regionen men att han på grund av egna skäl inte gör något åt det, berättar slaktaren Makis Paviellis.

Vandaliseringen av Saint Catherine-kyrkan är bara den senaste i en rad attacker som de invaderande främlingarna utfört mot grekisk-ortodoxa kyrkor.

För någon månad sedan vandaliserades Saint Raphael-kyrkan som ligger nära det ökända Moria-lägret. Trädörren slogs in av illegala immigranter som sedan helt förstörde kyrkan.

Ungefär hälften av de 50 000 illegala immigranter som finns på ön Lesbos bor i Moria-lägret. Lägret är egentligen anpassat för 3 000 personer.

Efter den så kallade ”flyktingkrisen” 2015 då Turkiet lät tusentals främlingar lämna landet för att invadera Grekland både via land och till sjöss har man på ön upplevt en kraftig ökning av kriminalitet.

Lesbos som normalt har 90 000 invånare är ett av de områden i Grekland som drabbats hårdast av invasionen. Det är ett djupt religiöst samhälle vilket gör attackerna mot kyrkorna mycket upprivande för det grekiska folket.

Folk börjar fråga sig om dessa olagliga invällare som kommit för att ”starta nya liv i Europa” verkligen är villiga att integrera sig och att anpassa sig till rådande värderingar i sina nya länder.

Invånarna på Lesbos har blivit alltmer frustrerade av den pågående invasionen som i grunden förändrat och begränsat deras liv. De kan inte ens längre känna sig trygga på sin fordom så fridfulla ö, som tidigare var i stort sett helt förskonad från brott.

Ungern har bidragit med 30 000 dollar för att hjälpa till att återställa de kyrkor som vandaliserats av de illegala immigranterna.


  • Publicerad:
    2020-05-24 20:20