INRIKES. Den 59-årige invandraren som upprepade gånger skändat terroroffret Ebba Åkerlunds grav upprepade gånger döms till två månaders fängelse men ingen utvisning. ”Tack så jävla mycket Sverige än en gång”, skriver Ebbas pappa upprört på Facebook.

Ebba Åkerlund.

Runt ett femtiotal gånger har gravplatsen till Ebba Åkerlund, som 11 år gammal mördades av IS-terroristen Rakhmat Akilov på Drottninggatan 2017, skändats och misstankarna riktades så småningom mot en 59-årig polsk man.

Mannen ska bland annat ha ”hällt stearin över en lykta, trampat ned en blomsteruppställning, brutit av rosor” på Ebbas grav.

Han åtalades för brott mot griftefriden, mot Ebbas grav och mot en annan, samt för olaga hot efter att han dragit kniv mot kyrkovaktmästaren när denne konfronterade honom. Under torsdagen meddelade Stockholms tingsrätt sin dom: Den 59-årige mannen döms till två månaders fängelse för olaga hot och för brott mot griftefriden i två fall.

Mannen slipper dock åklagarens yrkande om utvisning, något som gjort Ebbas pappa Stefan, som länge kämpat för att få bort mannen från dotterns grav, mycket upprörd. På sin Facebooksida skriver han:

Kan inte vara sant, skändat min dotters grav över 50 ggr.
Döms till 2 månaders fängelse – INGEN UTVISNING.
Är fri att återvända hit efter avtjänat straff i Polen. Kan tillägga att det första han gjorde när jag klev in i rättsalen var att sätta upp fingret i luften för mig.

Tack så jävla mycket Sverige än en gång

Förutom straffet i Sverige är mannen dömd till två års fängelsestraff i Polen som han nu ska avtjäna, därefter är det alltså fritt fram för mannen att återvända tillbaka till Sverige.

Källor:
Stefan Ebbas Pappa (Facebook)
Hotfull knivman döms för att ha skändat Ebbas grav


  • Publicerad:
    2019-04-25 23:50