BROTT. En irakisk man som är aktiv socialdemokratisk politiker i Tierps kommun döms av Uppsala tingsrätt för fem fall av våldtäkt mot barn, samt för sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande, till fängelse i tre år och sex månader.

Rasfrämlingen Saad Salih Hamad Hamad (19811113-1259), boende i Skärplinge, Tierps kommun, har av Uppsala tingsrätt dömts till tre och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn i fem fall, sexuellt övergrepp mot barn i ett fall, samt sexuellt ofredande av barn i sex fall.

Den irakiske pedofilen Saad Hamad kom till Sverige från Beirut 2010. Han hade fått kontakt med en frånskild kvinna i Sverige på internet, och några dagar efter hans ankomst till landet gifte de sig. Kvinnan hade då tre barn från ett tidigare förhållande som Hamad blev styvfar till – en dotter på nio år och två söner på fjorton respektive sju år.

Kort efter att Hamad flyttat in i familjen började han intressera sig för den nioåriga styvdottern. Redan efter någon månad utsatte han flickan för sexuellt ofredande. Hon gick då i årskurs tre.

En kort tid därefter hämtade han styvdottern från fritids i sin bil och körde ut till en enslig plats. Där drog han ner sina byxor, tog fram sitt könsorgan och tvingade flickan att onanera åt honom. Efteråt var hon chockad och ledsen, men vågade inte berätta för mamman.

Efter denna händelse övergick Hamads övergrepp till fullbordade våldtäkter mot flickan, både anala och vaginala, vid ett stort antal tillfällen. Ett av tillfällena beskrivs så här i domen:

Han sa att det var han som bestämde. När de var i hans och moderns sovrum knuffade han ner henne mot sängkanten. Han klädde av henne på underkroppen. Hon sov alltid i pyjamas under mellanstadiet. Detta gjorde hon för att täcka sig. Hon stod lutad mot sängkanten och han våldtog henne bakifrån. Han särade på hennes ben, tog sitt kön och försökte trycka in könet i hennes anal. Han kom in en bit. Det kändes som att hon skulle spricka. Det pågick inte längre än 4 minuter.

Styvdottern berättade i tingsrätten att hon utsatts för regelrätta våldtäkter vid minst 15 tillfällen och att detta pågick under hela hennes mellanstadietid och in i högstadiet. I slutet av årskurs 9 fick hon ätstörningar och gick ner mycket i vikt på grund av att hon mådde dåligt. De sexuella ofredandena har fortsatt ända till 2018.

Trots att Hamad har förnekat brott på alla anklagelsepunkter finner tingsrätten det ställt utom rimligt tvivel att han har gjort sig skyldig till de åtalade gärningarna och dömer honom till fängelse i tre år och sex månader. Han ska också betala 250 000 kronor i skadestånd till styvdottern. Däremot har åklagaren inte yrkat på utvisning.

Saad Hamad, god socialdemokrat på plats 33 i valet till kommunfullmäktige i Tierp 2018. Hans ålder har angetts felaktigt – han var 36 vid tiden för valet. (Klicka för större bild)

Pedofilen Saad Hamad försörjer sig som taxiförare och är delägare och styrelseledamot i företaget Taxi NU Uppsala AB. Han är också politiskt engagerad i Socialdemokraterna i Tierp. I kommunvalet 2018 stod han på plats 33 på Socialdemokraternas valsedel till Tierps kommunfullmäktige.

Nordfront har i skrivande stund inte lyckats hitta någon bild på Saad Hamad. Ifall någon läsare kan vara behjälplig med en bild, mejla redaktionen@nordfront.se.

Källor:
Uppsala TR B2-19 Dom 2019-03-29
Förundersökningsprotokoll mål B2-19


  • Publicerad:
    2019-04-01 22:55