SIONISM Israels ambassadör i Sverige lovar DN att den judiska staten inte vill ha någon kontakt med Sverigdemokraterna, trots att partiet förmodligen är Sveriges mest sionistiska parti och länge har betonat sin kärlek för Israel.

Bonniertidningen Dagens Nyheter intervjuade igår Ziv Nevo Kulman som är Israels nye ambassadör i Sverige. Att ambassadören och stora delar av den israeliska ambassadpersonalen blivit utbytta i år beror på regimskiftet hemma i Israel där Benjamin Netanyahu tvingats bort från makten och en ny regering tagit över.

Judisk valpåverkan

I intervjun fokuserar DN på att attackera Sverigedemokraterna och förmår den nye ambassadören att ta avstånd från partiet. DN skriver att det vore ett ”knepigt läge” om SD fick plats i eller inflytande över Sveriges nästa regering:

Också Sverige har erfarenhet av knepiga parlamentariska lägen. Efter nästa val kan Sverige komma att få en regering där Sverigedemokraterna har en nyckelroll, antingen som regeringsparti eller nära samarbetsparti.

Därefter frågas Ziv Nevo Kulman om Israels inställning till SD, vilket möts av ett kort och negativt svar.

— Det är mycket enkelt. Vi har ingen kontakt med dem, säger ambassadören och försöker sedan släta över sitt och DN:s försök till valpåverkan med en längre utläggning:

— Jag har självfallet inga intentioner att lägga mig i Sveriges demokratiska process. Men jag kan säga att detta är en moralisk ståndpunkt som handlar om extremhögerpartier med rötterna i nazismen. Vi har inte, och har inte för avsikt att skaffa oss, någon kontakt med SD. De kan säga att de stödjer Israel, men man måste också titta på vad de inte stödjer. Vi kommer inte heller att ha kontakt med öppet islamofoba partier. Det gäller även för andra länder i Europa.

DN påpekar i artikeln att detta om att inte vilja samverka med ”islamofoba” partier är en ny policy för Israel, då landet under Netanyahus ledning inte hade några problem med att samarbeta med sådana partier i framför allt Ungern och Polen. Den här vänstervridningen av den israeliska utrikespolitiken betonas också genom att DN beskriver Ziv Nevo Kulman som ”engagerad i hbtq-frågor”.

Sionistiskt hyckleri och israeliska lögner

Samtidigt som den nye ambassadören alltså beskriver Sverigedemokraternas rötter som ”omoraliska” fördömer Ziv Nevo Kulman svenskar som naiva moralister i sin syn på Israel-Palestina-konflikten.

— Jag tror att allt fler i Sverige ser att det är dags att lämna 70-talssynen på världen med goda och onda, med förtryckare och förtryckta. Världen är mer komplicerad än så, säger den israeliske ambassadören och anklagar delar av socialdemokratin, forskarvärlden och vissa religiösa institutioner i Sverige för att ha den här förlegade synen på konflikten mellan Israel och Palestina.

Ziv Nevo Kulman skrattar också åt den svenska biståndspolitiken och menar att oavsett hur mycket bidrag Sverige öser över Palestina så kommer palestinierna inte att börja tro på ”jämställdhet” och ”hbtq-rättigheter”.

Avslutningsvis går det att notera att ambassadören ljuger det svenska folket rätt upp i ansiktet när han påstår att Sverige är det senaste landet som erkänt Palestina som en suverän stat och att det beslutet skulle ha varit kontroversiellt eller konstigt.

— Vi tycker fortfarande att det var ett felaktigt beslut. Inga andra länder har följt efter. Erkännandet har inte heller gagnat palestinierna. Men vi ser att Sverige under de senaste två åren har börjat föra en mer balanserad politik, ljuger Ziv Nevo Kulman till DN som inte rättar honom trots att Colombia och två andra stater erkänt Palestina efter Sveriges erkännande 2014.