JUDISK MAKT. Den främmande judiska makten försöker styra politiken i alla länder. Al Jazeera har nu släppt alla fyra avsnitt av den tidigare ”begravda” serien om judarnas lobbyverksamhet i USA.

Den Al Jazeera-producerade dokumentärserien The Lobby om den judiska maktlobbyn i Storbritanniens politiska toppsfär avslöjade hur judarna utövar otillbörligt inflytande över brittisk politik.

Nu har den tidigare ”begravda” uppföljande serien The Lobby — USA, släppts offentligt.

Avsnitt 1: Det dolda kriget — hur lobbyn spionerar på amerikanska medborgare.

Avsnitt 2: Att hantera eliten — hur AIPAC har säkrat fullt politiskt stöd i kongressen.

Avsnitt 3: Häxjakten på icke-judar i USA som är motståndare till Israels politik.

Avsnitt 4: Marknadsföring av Israel — Hur Israel försöker få världen att ha vilken utrikespolitik som helst även i förhållande till det ockuperade Palestina.

Dokumentärserierna visar på ett ovanligt närgånget sätt hur judisk makt opererar i väst.

Ännu finns inga nordiska översättningar av serien som är på engelska, men den som kan arabiska kan hitta arabiskt textade YouTube-versioner av serien via den libanesiska sidan الخبر.

The Lobby — U.K.
Den första serien The Lobby (U.K.) finns också tillgänglig på YouTube, på Al Jazeeras egen kanal. Serien är resultatet av ett sex månader långt wallraffande med deltagande observationer som visar hur Israel tränger igenom det som skulle ha varit den brittiska demokratin.

I första avsnittet visas hur prosemitiska grupper försöker påverka brittiska ungdomar.

I avsnitt två går den wallraffande reportern med i en delegation från Israels ambassad vid det brittiska Labourpartiets partikongress 2017.

Avsnitt tre visar hur hätska diskussioner mellan motståndaraktivister artar sig. Man ställer också frågor huruvida anklagelser om antisemitism utnyttjas för att kväsa politisk debatt.

I sista avsnittet diskuterar den högsta tjänstemannen på Israels ambassad i London möjligheten att genom konspirationer ”sänka” brittiska politiker — inklusive en minister.

Källor:
The Lobby — USA
The Lobby


  • Publicerad:
    2018-11-09 15:00