Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judiska maktsymboler börjar placeras ut i Stockholm – trots deras irrelevans

Av Redaktionen, 2019-05-27
redaktionen@nordfront.se

JUDISK MAKT. Judar i Stockholm har drivit igenom kravet på snubbelstenar åt gojerna.

De judiska snubbelstenarna är av oklara anledningar guldfärgade. De placeras på prominenta platser så att invånare inte ska kunna missa dem. Stenarna på bilden finns i Frankrike.

Judiska snubbelstenar är vanliga objekt i städerna runt om i Europa.

Dessa små ”förintelsemonument” ska påminna icke-judar om den artificiella skuld som man ska känna gentemot judar med tanke på den judiska mytologin om ”förintelsen”. Det finns ungefär 70 000 sådana snubbelstenar utplacerade runt om i Europas städer.

Snubbelstenarna som började placeras ut på 1990-talet har inskriptioner som identifierar en judes senast kända bostadsadress, innan juden dog eller flyttade därifrån.

2017 krävde judarna via partiet Liberalerna att få att placera judiska snubbelstenar i Stockholm. Kulturförvaltningen sade då blankt nej, då detta ej var relevant för Sverige överhuvudtaget.

I sann judisk strävan meddelandes omedelbart att de inte tänkte ge sig, och ärendet drevs vidare. Med judisk precision har detta nu lyckats, och de tre första snubbelstenarna i Stockholm monteras i juni, för säkerhets skull på ”centrala adresser” där många kommer att tvingas se dem.

Officiellt ska detta internationella projekt med minnesstenar hedra judar som ”fördrevs eller dödades av nazisterna”. Men judinnan Ingrid Lomfors som leder myndigheten Forum för levande historia medger indirekt att det inte handlar om det när hon nu uttrycker glädje över att snubbelstenar nu börjar placeras ut i hennes stad. Detta eftersom Sverige aldrig styrdes av de tyska ”nazisterna” och aldrig fördrev eller dödade judar.

— Snubbelstenarna binder på ett både konkret och symboliskt sätt ihop Stockholms och Sveriges nutidshistoria med den europeiska, säger Lomfors, vilket kan betyda nästan vad som helst utom att ”nazister” fördrev och dödade judar som uppehöll sig i Stockholm under kriget.

60 par judiska snubbelskor i brons längs Donau i Budapest. Det finns inga bronsskor efter mördade vita ungrare under juden Bela Kuhns terrortid i landet.

Högernättidningen Fria Tider kommenterar denna judiska makt-seger med att påpeka att ”de tyska familjer som dödades eller fördrevs efter kriget har dock inte fått några stenar”.

Ingrid Lomfors blev en visa på många icke-judars läppar när hon i TV sade att det inte finns någon äkta svenskhet eller svensk historia, och senare skriftligen förnekade att hon hade sagt det. Judarnas historias äkthet har hon av naturliga skäl aldrig ifrågasatt.

 

Källa:
Snubbelstenar ska minna om rasism


  • Publicerad:
    2019-05-27 13:40