TOMMIE LINDH. Mordet på den unge nationalisten Tommie Lindh har börjat bli allt mer känt via sociala medier.

Den 19-årige nationalisten Tommie Lindh tros ha mördats av en afrikan efter att han försökt stoppa en våldtäkt som afrikanen höll på att utföra på en av Tommies kvinnliga bekanta.

I kölvattnet av mordet har nationella och vissa alternativa medier, främst Nordfront, varit noggranna med att uppmärksamma och följa händelsen.

Förloppet har dock i allt väsentligt tystats och tonats ned av massmedier. Den lokala Bonnier-tidningen Allehanda utmålade till och med offret som kriminell, bland annat baserat på att han varit misstänkt – men friats – för att ha målat ett hakkors på en byggnad.

Som ett svar på medial tystnad har en gräsrotsrörelse använt sig av gerillakrigföring på internet för att sprida kunskapen om konsekvenserna av folkutbytet. Genom att skriva ”Hans namn är Tommie Lindh” – en klar referens till brödraskapet i filmen Fight Club som hedrar Robert Paulson på ett liknande sätt – har man nu lyckats få hans namn att trenda som nummer ett på svenska Twitter i över 24 timmar.

Under dagen har även kändisar och riksdagsledamöter lyft fram den avlidne nationalistens öde. Detta gäller bland annat musikern och TV-profilen Alexander Bard och den sverigedemokratiske riksdagsmannen Josef Fransson.

Även franska invandringskritiska kvinnorättskämpar har uppmärksammat den tragiska händelsen.

Ytterligare ett fenomen som spridits på Twitter är att nominera Tommie Lindh till Aftonbladets ”Svenska Hjältar 2020”-tävling, något som flera uppgivit att de också gjort.


  • Publicerad:
    2020-05-18 23:05