KUNGÄLV. KD-politiker och asylaktivisten Gun-Marie Daun uttalar sig om Nordiska motståndsrörelsens möte i Komarken.

Efter mötet marscherade aktivister runtom i Komarken för att markera närvaro.

För några dagar sedan överfölls en 56-årig kvinna i invandrarstadsdelen Komarken i Kungälv där en för kvinnan okänd man ska ha hotat henne och försökt få tag i hennes mobiltelefon. När kvinnan försökte värja sig blev hon knivhuggen i hjärtat, något som Nordfront avslöjade. Kvinnan svävar fortfarande mellan liv och död.

Nordiska motståndsrörelsen agerade under lördagen genom att visa stöd till Komarken-borna och hålla ett torgmöte vid Gula Komarken. Detta har upprört oppositionsrådet och KD-politikern Gun-Marie Daun på samma sätt som Västernorrlands landshövdning upprördes över minnesmanifestationen för den mördade Tommie Lindh i Härnösand.

Gun-Marie Daun har publicerat en bild på Twitter som visar några av mötesdeltagarna, taget från en balkong i anslutning till mötesplatsen, med kommentaren ”gott att de inte var så många”. Hon antyder också att det skulle vara en kriminell handling att manifestera för svenska kvinnor som utsätts för mordförsök.

Daun orerar i tweeten om en ”polisstyrka som klarar att skapa ordning och trygghet”. Denna ”polisstyrka” var dock inte på plats när Nordiska motståndsrörelsen anordnade torgmötet utan det var Motståndsrörelsen själva som skapade ordning och trygghet utan att ansöka om tillstånd. Polisen var heller inte på plats när den svenska kvinnan utsattes för mordförsök eller under alla de överfall mot svenskar som skett i Komarken.

”Hon borde skämmas”

Kungälvsbon Fredrik Vejdeland talade på mötet och han säger att mötet utfördes på bästa sätt.

— Om Gun-Marie Daun tycker annorlunda får stå för henne, men det som är intressant här är att hon verkar tycka att det är bra att människor förblir passiva när svenskar utsätts för mordförsök i kommunen. Man kan inte tolka hennes uttalande på något annat sätt, säger Fredrik Vejdeland till Nordfront.

— Detta kan ses som förklarligt då hon är högst personligt ansvarig för att det ser ut som det gör i Komarken med alla rån, stenkastningar, bilbränder och övergrepp mot svenskar som alltid – eller i stort sett alltid – haft mångkulturella förtecken.

Vejdeland tillägger att Daun under flera år använt sitt politiska inflytande till att bedriva asylaktivism i kommunen och att främlingar som hon medverkat till att ta hit i flera fall har begått övergrepp mot svenskar.

— Istället för att undvika ansvar och attackera andra borde hon be om ursäkt till Komarken-borna och det mänskliga lidande hon orsakat genom åren. Hon borde skämmas!

En längre redogörelse från mötet och talet finns på Motståndsrörelsen.se.


  • Publicerad:
    2020-05-18 19:20