UTRIKES Krigsförbrytaren Henry Kissinger varnar nu USA:s regering för att fortsätta på samma linje. Annars kan man vara i krig med både Ryssland och Kina ”inom några veckor” och enligt Kissinger vet ingen hur det kan sluta.

Den 99-årige juden Henry Kissinger är en av det senaste århundradets värsta amerikanska krigshetsare och krigsförbrytare och han har varit både nationell säkerhetsrådgivare och utrikesminister till några av USA:s värsta förbrytarregimer.

Trots detta varnar han nu Joe Bidens regim för att deras handlingar kan leda till att USA ”inom veckor” kan befinna sig i ett krig med både Ryssland och Kina. Detta i en intervju med tidningen Wall Street Journal.

— Vi är på randen till krig med Ryssland och Kina över saker som vi delvis har skapat, utan något koncept över hur detta ska sluta eller vad det är tänkt att leda till, säger Kissinger, som hela sitt liv varit en varm anhängare av krig men endast mot betydligt svagare motståndare.

Kissinger menar att Bidens administration inte agerar rationellt i frågor där man måste vara kylig och beräknande och att man har stora problem att ”definiera en riktlinje”.

— Man reagerar väldigt lätt till stundens känslor, förklarar han.

Uppmaningen från Kissinger är nu att inte ”accelerera spänningarna” utan istället ”skapa valmöjligheter”.

— Hur man ska passa in vår militära kapacitet till våra strategiska syften och hur man ska relatera detta till våra moraliska syften – detta är ett olöst problem, hävdar Kissinger.

Kissinger varnade under World Economic Forum i Davos i maj att om inte förhandlingar med Ryssland återupptagits inom ett par månader så kan kriget i Ukraina eskalera till en punkt då den blir väldigt svår att lösa. Han menade också att Ukraina på ett eller annat sätt måste ge upp territorier för att kriget ska ta slut.

— Att eftersöka krig bortom den punkten skulle inte handla om Ukrainas frihet utan om ett nytt krig mot Ryssland i sig, sa Kissinger då.