UTRIKES. ”Komikern” Kathy Griffin har fått sparken från CNN efter att han fotade sig själv med en blodigt avhugget huvud av president Donald Trump.

Kathy Griffin

Den amerikanska skådespelaren och så kallade komikern Kathy Griffin har fått sparken från nyhetskanalen CNN. Orsaken till detta är att Griffin häromdagen la upp en bild på sig själv när hon med kylig blick stirrar in i kameran och håller upp ett avhugget huvud av USA:s president Donald Trump. Fotot har väckt stor avsky hos den amerikanska befolkningen.

Självaste president Trump kommenterade fotot på sin Twitter där han skrev: ”Kathy Griffin borde skämmas. Mina barn, särskilt min 11-årige son, Barron, har svårt att hantera det här. Sjukt!”.

Presidentens fru, Melania Trump, kommenterade händelsen i ett uttalande. Hon sa:

— Som mamma, fru och människa är det här fotot mycket upprörande. När man tänker på de ohyggligheter som sker runt om i världen idag är ett foto som detta helt enkelt fel och man undrar om den psykiska hälsan hos personen bakom det.

Även Trumps politiska motståndare har reagerat negativt till Griffins fotografi.

Detta är helt galet och fel. Det är aldrig roligt att skämta om att döda en president”, twittrade Chelsea Clinton.

Jag är förskräckt av fotograferingen som Kathy Griffin deltog i. Det är helt klart vidrigt och helt olämpligt”, skriver CNN-ankaret Anderson Cooper, som tidigare arbetat med Griffin.

Efter kritikstormen mot Griffin har hon bett om ursäkt i en film där hon erkänner att hon gick för långt.

— Jag är ledsen. Jag gick för långt och hade fel. Det var inte roligt. Jag förstår, sa hon i klippet.

Det så kallade skämtet var dock så pass allvarligt att Secret Service, som ansvarar för att skydda presidenten, har kopplats in i ärendet och säger att de utreder händelsen.

Se klipp om händelsen nedanför:


  • Publicerad:
    2017-06-02 09:10