Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Judisk “komiker” hånas på Twitter för “hakkors”-miss – skyller på “politiskt klimat”

Av Redaktionen, 2017-02-14
redaktionen@nordfront.se

USA. Judinnan och ”komikern” Sarah Silverman Twittrade bilder på markeringar gjorda av byggnadsarbetare och menade att det var ”hakkors”. Nu hånas hon på Twitter för sitt ”misstag”.

Judinnan Sarah Silvermans paranoia hånas på Twitter.

”När jag var på väg för att köpa kaffe i staden jag befinner mig i såg jag dessa överallt på en trottoar. Är det försök till hakkors? Har nynazister google?” Så skrev den judiska så kallade komikern Sarah Silverman på sin Twitter samtidigt som hon laddade upp bilder på markeringar gjorda av byggnadsarbetare.

Detta fick till följd att hon hånades av sina följare som påpekade det faktum att dessa markeringar används frekvent av byggnadsarbetare för att markera vart exempelvis vattenledningar eller kablar finns.

Andra gjorde sig lustiga över Silvermans paranoia genom att posta andra bilder på vardagssituationer och beskriva dem som hotfulla.

Efter att Silverman uppfattat sitt eget misstag försökte hon i flera tweets förklara sig med att hon som judinnan ”ser hakkors hela tiden” på grund av ”det rådande politiska klimatet”. Bland annat skrev hon att det var ”ett ärligt misstag av en jude som ”bränns i ugnen” åtminstone varje vecka på Twitter.”

Silverman har gjort sig känd som en särskilt dekadent och antivit judinnan och ska bland annat ha sagt: ”Jag önskar att judarna mördade Kristus. För helvete, jag skulle göra det igen närsomhelst!”

Hon har också frekvent försökt ge sig in i den politiska diskussionen med vulgariteter. Under 2012 års amerikanska presidentvalskampanj erbjöd hon den judiske miljardären Sheldon Adelson sexuella tjänster ifall han skulle välja att stödja Barack Obama istället för den republikanske utmanaren Mitt Romney.

Under den amerikanska presidentvalskampanjen tog hon stark ställning för demokraten Hillary Clinton och uppträdde bland annat i Conan O’Briens talkshow utklädd till Adolf Hitler för att jämföra honom med Donald Trump. Efter Trumps valseger har hon också framhärdat i att attackera honom, bland annat genom att uppmana till militär statskupp.

Källa:
Sarah Silverman Mistakes Construction Markings for Swastikas


  • Publicerad:
    2017-02-14 18:00