BROTT. Under torsdagseftermiddagen hittades en kvinna misshandlad och våldtagen i ett skogsområde i Upplands-Bro. En misstänkt gärningsman har gripits.

Våldtäktssommaren är i full gång och torsdagen var inget undantag. Det var vid fyratiden under torsdagseftermiddagen som polisen fick in ett larm om att en kvinna ska ha misshandlats och våldtagits vid ett motionsspår i ett skogsområde i Upplands-Bro. Kvinnan hade varit ute och sprungit när hon plötsligt attackerades och våldtogs av en okänd gärningsman.

Polisen spärrade av området och flera polispatruller, hundpatrull och en helikopter sökte efter gärningsmannen som vid sextiden under eftermiddagen kunde gripas. Enligt uppgifter ska det ha varit signalementen på gärningsmannen som kunde leda till ett gripande. Polisen är dock mycket förtegna kring uppgifter gällande den gripne mannen:

— Nej jag har inga detaljer om det. Utan en person som bland annat stämmer med det signalement som vi har jobbat utifrån är i nuläget gripen. Och då får vi jobba vidare utifrån det, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kvinnans fysiska hälsotillstånd är ännu okänt.

— Jag vet faktiskt inte om vi har hunnit prata med henne. Självklart mår inte hon bra. Men hur skadeläget är rent medicinskt vet jag inte i nuläget, säger Skagerlind.

Källa:
Misstänkt gripen efter våldtäkt i skogsområde


  • Publicerad:
    2017-06-15 19:25