TRANS-IDROTT En välkänd simmare anklagas för att demonstrativt ”paradera” med sina manliga könsorgan i omklädningsrummet samtidigt som han leende påpekar att han attraheras av kvinnor.

Nordfront har tidigare skrivit om Lia Thomas, den transsexuelle simmaren från Pennsylvania som av National Collegiate Athlete Association (NCAA) tillåts tävla som kvinna – och som sedan detta beviljades har slagit rekord efter rekord inom damsimningen.

Medlemmar i University of Pennsylvanias damsimlag går nu ut med att de känner sig ytterligt besvärade av att behöva byta om och duscha tillsammans med den transsexuella idrottsmannen.

Detta beroende på hans uppförande, kommentarer – och på hans manliga könsorgan, som han verka njuta av att exponera.

Thomas, som påstår sig ha ”övergått” till att bli en kvinna, har aldrig genomgått någon könsöverskridande kirurgi.

Enligt uppgifter har Thomas ”karaktäristiska paraderande” runt i omklädningsrum med sina manliga genitalier upprört flera av de kvinnliga lagkamraterna, rapporterar Daily Mail (DM).

— Det är definitivt besvärande då Lia ännu har manliga kroppsdelar och fortfarande är attraherad av kvinnor, säger den anonyma källan till DM, och hon lägger till att Thomas med ett leende på läpparna brukar påpeka för lagkamraterna att han fortfarande attraheras av kvinnor.

Tidningen tillägger att några av Thomas lagkamrater har föreslagit för Upenns tränare att man ber Thomas använda andra faciliteter för att byta om och duscha.

Släpp er kritik om ni vill ha kvar ert omklädningsrum

Skolan har dock hittills negligerat saken.

— Ett flertal simmare har lyft det här, vid många olika tillfällen, förklarar källan för DM och fortsätter:

— Men man talade om för oss att vi inte kan frysa ut Lia genom att förneka ”henne” en plats i omklädningsrummet, att det inte finns något vi kan göra åt saken, samt att vi måste släppa det hela och acceptera läget – eller också kommer vi förvägras tillgång till vårt eget omklädningsrum.

Källan, en kvinnlig simmare i Upenns lag lägger till:

— Lia själv verkar totalt strunta i hur alla andra känner det.

Simmaren säger också att skolan har uppmanat dem att vika sig och acceptera situationen, och hon betonar:

— Alla vi andra 35 förväntas bara acceptera att behöva känna oss obekväma i våra egna utrymmen och omklädningsrum – för en persons känslor, säger hon och fortsätter:

— Skolan är så fokuserad på försäkra sig om att Lia känner sig okej och man gör allt man kan för ”henne” – till den grad att man inte tänker på oss andra”

Vad ännu värre är, av ständiga leendet på ”hennes” läppar att döma ”tycks Thomas njuta av” all den uppmärksamhet och kontrovers som nu tillförts Upenns damsimlag.

Rädsla för att stämplas

— Det har påverkat alla oss bra mycket mer än det påverkat ”henne” fortsätter källan och noterar att många av simmarna är rädda för att tala ut av fruktan för att stämplas som ”transfober”.

— Om det här växer lite till, kanske jag framträder i eget namn, men jag är definitivt lite rädd … det jag är rädd för är att potentiella arbetsgivare kommer att googla mitt namn och se kommentarer om olika saker jag sagt och tänka: oh, den här personen är en transfob.”

Thomas, som har förintat simrekord efter simrekord sedan han denna säsong kom till Upenns damsimlag, har mitt ibland alla hyllningar för sina rekord samtidigt fått motta mycken kritik från de nya lagkamraterna och dessas anhöriga.

I veckan anförde fadern till en simmerska i laget att han anser att Thomas har en skadlig inverkan på laget, då de biologiska kvinnor som han tävlar mot vet att sedan hans ankomst till laget kan de aldrig vinna.

Förra veckan kritiserade laget Rices simtränare Seth Huston NCAA och University of Pennsylvania för att man ens låter trans-simmaren Lia Thomas tävla som en kvinna, och han underströk att det är orättvist mot själva sporten.

Åtskilliga andra har larmat om situationen. I december förra året sade en anonym Upenn-simmerska till media att ”alla vet att det är fel sak att göra” att låta Thomas tävla som en kvinna.

Och en vecka senare påpekade en annan av Thomas lagkamrater att Thomas hela tiden skryter om hur lätt det är för honom att slå sina kvinnliga mottävlare.

Även en person utanför universitet har belyst det orättvisa i situationen:

Cynthia Millen vid det amerikanska simförbundet har avgått i protest mot Thomas, och därvid kommenterat att det faktum att man låter Thomas tävla som en kvinna ”förstör damsimningen”.