TRANSSEXUALITET En så kallad transa försökte på gymnasieskolans damtoa inleda en konversation med en kvinnlig elev. När hennes svar uteblev, attackerade han henne och en annan elev med slag och sparkar tills den förra förlorade medvetandet.

Skolledningen för gymnasieskolan Edmond Memorial High School i Oklahoma har fram till nu valt att inte kommentera misshandeln den 26 oktober på en av skolans damtoaletter. Ett av brottsoffren uppger att hon blev tilltalad av den kontaktsökande unge mannen, som alltså kallar sig transsexuell, men att hon föredrog att inte bli indragen i en konversation med honom.

Han ska därvid ha blivit rasande, gått fram till henne och tilldelat henne ett knytnävsslag i ansiktet. Slaget var enligt flickan så kraftfullt att hennes försök att parera det var verkningslöst. Mannen tog nu tag i hennes hår, drog ner henne på golvet och matade besinningslöst in knytnävsslag och sparkar mot hela hennes kropp inklusive huvudet.

Vittnen till händelsen beskriver hur kvinnan efter en stund helt sjönk ihop och uppenbarligen förlorade medvetandet. En närvarande kvinna som försökte träda in till den misshandlades försvar tilldelades själv två knytnävsslag i ansiktet av gärningsmannen.

Enligt en webbtidning med feministiskt inriktning som rapporterat om händelsen ska den mest misshandlade kvinnan enligt en av gärningsmannens föräldrar ha kränkt deras son genom att uppvisa brist på respekt för hans sexualitet.

Det rättsliga efterspelet till händelsen pågår ännu. Mannen står åtalad för misshandel. Ny lagstiftning i Oklahoma förnekar män rätt att vistas på damtoaletter. Delstaten har också olagligförklarat mäns deltagande i damidrott. En talesman för Edmond Memorial High School uppger för Fox News att den misstänkte gärningsmannen vid brottstillfället definitivt saknade rätt att vistas på damtoaletten.