HÄRNÖSAND. På grund av Socialdemokraternas ”sammanslagningar av skolor för ökad jämlikhet” vågar nu inte lärare i Härnösand gå till jobbet. Eleverna hotar och misshandlar lärare, och stjäl, kränker och förstör, rapporterar Fjällsjö Nyheter.

På Wendela Hellmanskolan i socialdemokratiska Härnösand har kommunen beställt övervakningskameror och väktare som ska patrullera skolan och bevaka skolbarnen. Dessutom har bemanningen förstärkts och fältassistenter från socialtjänsten finns på plats. Den direkta anledningen är enligt skolförvaltningens förvaltningschef Birgitta Wigren att ”elever stjäl, förstör för och kränker andra”.

Det har nu gått så långt att lärare inte vågar gå till skolan. Enligt facket är skolan en ”otroligt stökig miljö” där elever misshandlar och hotar lärare.

Att det blivit så här beror på Socialdemokraternas ”jämlikhetspolitik”, där man i syfte att integrera utsatta grupper som exempelvis migranter har slagit ihop två högstadieskolor till en.

Den nya Wendela Hellmanskolan, i feministiskt syfte döpt efter en kvinna som ordnande kaffekalas, har blivit ”jämlik” i meningen att den blivit ett helvete för alla.

När rektorn Ulla Nyström Theander försökt att skapa mer ordning i skolan anmäldes hon för rasism till Diskrimineringsombudsmannen (DO), av vänsterextrema lärare som anser att hon hetsar mot folkgrupp. Detta resulterade i att rektorn snabbt ”pudlade”. Efter det har problemen eskalerat.

Den gången handlade konflikten mellan lärare och rektor om muslimska helgdagar. Den socialdemokratiska regeringen har genom sin partisekreterare Carin Jämtin slagit fast att ”Sverige behöver en muslimsk helgdag”, eftersom ”Sverige är i dag ett multikulturellt samhälle”.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-12-10 14:30