JUDISK MAKT. Den judiska lobbyorganisationen Simon Wiesenthal Center har listat de enligt dem tio värsta antisemitiska händelserna från 2016. Med på listan är bland andra Margot Wallström och FN, där de senare toppar listan för att de efterföljt Genèvekonventionen.

Margot Wallström - en stor antisemit enligt Simon Wiesenthal-centret.

Margot Wallström – en stor antisemit enligt Simon Wiesenthal Center.

När nu 2016 snart är över har det återigen blivit dags för den judiska lobbyorganisationen Simon Wiesenthal Center (SWC) att lista årets tio värsta antisemitiska tilldragelser i världen. Toppar listan gör FN:s resolution mot Israels illegala bosättningar på palestinska områden. Varför det skulle vara ”antisemitiskt” av FN att anta en resolution som följer Genèvekonventionens regler mot att bygga bosättningar på ockuperad mark framkommer inte av motiveringen.

På åttonde plats hamnar Sveriges utrikesminister Margot Wallström för hennes efterlysning av en grundlig och trovärdig undersökning av Israels utomrättsliga dödande av palestinska knivmän. Att Wallström hamnar på en lista över antisemitism endast för att hon efterlyser sansade och proportionerliga israeliska reaktioner har inte tagits emot väl av hennes pressekreterare Erik Wirkensjö.

Wirkensjö skriver i ett mejl till SVT Nyheter att listan är ”uppenbarligen oseriös”, samt att Wallströms utnämning är en ”allvarlig och helt grundlös anklagelse”.

Med på listan finns bland annat dessutom den amerikanske alt right-profilen Richard Spencer, diverse fotbollssupportrar runt om Europa samt olika projekt för att bojkotta Israel.

Källor:
Wallström på anti-Israel-lista efter Israelkritik
UN Anti-Israel Security Council Resolution Tops Ten Worst 2016 Anti-Israel/Anti-Semitic Incidents


  • Publicerad:
    2016-12-28 18:40