MEDIA. Utrikesminister Margot Wallström möter sin ryske motpart Sergej Lavrov om två veckor i Moskva. Inför mötet har ryska twitteranvändare inlett en kampanj mot Sveriges feministiska utrikesminister och börjat sprida förvanskade uttalanden.

Utrikesminister Margot Wallström höll en föreläsning vid Lunds universitet i höstas och efter föreläsningen var det någon som började sprida ett förfalskat uttalande på Twitter av Wallström som löd:

Vardag i den civiliserade världen: Sveriges utrikesminister föreslår kastrering av alla vita män.

Inför Wallströms inplanerade möte med Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov har detta citat retweetats ett hundratal gånger. Det har gått så långt att den svenska ambassaden i Moskva slagit larm och tvingats bemöta citatet med en rättelse på Twitter.

— Det är ett problem med desinformation och det sprids tyvärr ganska mycket felaktigheter om Sverige och svenska politiker. I vissa fall är det mer oskyldig trollverksamhet men i vissa fall är det frågan om ren desinformation där man förvrider och vill sätta en negativ bild av Sverige. Det är naturligtvis allvarligt, säger Wallströms pressekreterare Pezhman Fivrin.

Källa:
Wallström utsatt för rysk Twitter-attack


  • Publicerad:
    2017-02-11 20:45