POLITIK. Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov avfärdar statsminister Stefan Löfvens rädsla för rysk inblandning i det svenska valet 2018 som barnsligt och uppmanar Löfven att lägga fram fakta på bordet innan han kommer med ogrundade påståenden.

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov.

Under Folk och försvars rikskonferens som hölls i januari kom statsminister Stefan Löfven med antydningar på att den ryska regeringen skulle komma att lägga sig i det svenska valet 2018. Ett antydande han bygger på den påstådda ryska inblandningen i det amerikanska presidentvalet förra hösten.

— Vi har precis kunnat följa en amerikansk valrörelse, uppenbarligen påverkad av dokumenterade datastölder och falska nyheter. Det finns ingenting, som säger att svenska val i framtiden kommer att vara fredade, sade Löfven.

I en intervju med den amerikanska tidningen The National Interest ger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov Sveriges statsminister svar på tal:

Jag läste om att den svenska statsministern har blivit nervös över att också de har val snart och att Ryssland till 100 procent kommer att blanda sig i dem. Det är barnsligt, ärligt talat. Antingen lägger du några fakta på bordet eller så försöker du undvika uttalanden som gör dig generad, säger Lavrov.

Källa:
Ryske utrikesministerns smocka mot Löfven: ”Det är barnsligt”


  • Publicerad:
    2017-03-30 19:15