USA. Joe Bidens tillträdande som president i USA börjar närma sig. I takt med detta har tiotusentals icke-vita invandrare från Sydamerika börjat röra sig norrut mot den amerikanska gränsen. USA har en kraftig massinvandring att vänta. 

Tusentals icke-vita invandrare på väg mot USA. Foto: Twitter.

Inför att Joe Biden tillträder som president i USA på onsdag har tiotusentals icke-vita invandrare börjat röra sig mot Amerikas gränser. Mängder av människor från Honduras och andra delar av Sydamerika hoppas på att få komma in i USA med den nya liberala presidenten.

Enligt myndigheter i Guatemala har omkring 8000 invandrare tagit sig in i landet från Honduras de senaste dagarna, och fler är på väg. Många av dem uppges vara barnfamiljer, men de flesta bilder på karavanen visar bara unga män.

— Med guds hjälp har vi klarat den första etappen, hit till Guatemala. Nu fortsätter vi vidare. Tron ger oss kraft att klara allt, utropar invandraren Mauricio Rosales inför Reuters reporter.

För att komma till USA måste migranterna vandra genom hela Guatemala och Mexico. Väl framme vid den amerikanska gränsen hoppas de att den tillträdande presidenten, bildligt eller bokstavligt talat, ska riva Donald Trumps gränsmur och låta dem välla in i landet.

Biden har nämligen propagerat för att USA ska ta emot mycket fler invandrare än vad Trump velat göra under sin period som president. Biden lovar att införa ett ”rättvist och humant” immigrationssystem till USA. Mer massinvandring helt enkelt.

Hittills har såväl det amerikanska som det mexikanska tullverket uppmanat invandrarna att inte fortsätta norrut. Samt att man kommer att försöka stoppa alla olagliga gränsöverskridningar.

De sydamerikanska invandrarna åberopar stormar, coronaviruset och sina länders drogproblem som orsak för att de alla ska få flytta in i USA istället.

Filmer från Centralamerika idag visar hur illegala invandrare våldsamt bryter sig igenom tullens, polisens och militärens säkerhetsspärrar i land efter land. Tusentals och åter tusentals rasfrämlingar är på väg mot USA.

https://twitter.com/N24France/status/1350732215748014080?s=20


  • Publicerad:
    2021-01-17 12:50