FRANKRIKE. Under söndagen protesterade tiotusentals fransmän för kärnfamiljen och mot icke-traditionella familjevärderingar.

frankrike

Det var under söndagen som organisationen ”Manif pour Tous” (Protest för alla) demonstrerade mot bland annat surrogatmödraskap och insemination för lesbiska par i huvudstaden Paris och staden Bordeaux. Franska polisen uppskattade antalet demonstranter i söndagens demonstration till 70 000 men enligt organisatörerna själva var siffran betydligt högre än så. Organisatörerna uppger att hela 500 000 personer ska ha slutit upp i demonstrationerna.

Legaliseringen av homoäktenskap förra året gör att den katolska kyrkan och andra konservativa grupper ser med oro på familjepolitikens liberala utveckling i Frankrike.

Frankrikes marxist-socialistiska premiärminister Manuel Valls blev nyligen tvungen att fördöma surrogatmödraskap i ett uttalande till den katolsk-franska tidningen La Croix.

— En oursäktlig kommersialisering av mänskliga varelser som gör kvinnors kroppar till en handelsvara, sa han om surrogatmödraskap.

Valls försäkrade att förbudet mot surrogatmödraskap och insemination för lesbiska par kommer fortsätta att gälla. 2011 ska Valls dock ha varit mer positivt inställd och sagt att surrogatmödraskap är en ”oundviklig utveckling”.

Källa:
Tiotusentals på marsch för familjen


  • Publicerad:
    2014-10-06 21:00