KRIG Om Ryssland skulle anfallas av Nato har landet inget annat val än att ge ett asymmetriskt svar. Enligt den ryske toppolitikern Dmitrij Medvedev skulle det leda till den totala apokalypsen.

I ett inlägg på X skriver den tidigare ryske presidenten Dmitrij Medvedev, som numera är vice ordförande i Rysslands säkerhetsråd, om krigsretoriken från Nato-länder. Enligt Medvedev har Ryssland aldrig haft planer på ett krig mot Nato, men om det skulle ske skulle det inte bli som den så kallade militära specialoperationen i Ukraina.

”Det kommer inte att utkämpas i skyttegravar, med artilleri, bepansrade fordon, drönare och med telekrigföring”, skriver Medvedev.

”Nato är ett stort militärt block, den totala befolkningen av alliansens medlemsländer är omkring en miljard människor och deras gemensamma militärbudget kan uppgå till 1,5 biljoner”, konstaterar han vidare.

Enligt Medvedev innebär detta faktum att Ryssland vid en militär aggression från Nato inte har något annat val än att använda sina kärnvapen, eftersom man inte skulle kunna klara av en sådan konfrontation på annat sätt:

Eftersom vår militära kapacitet därmed är ojämförlig lämnas vi utan något annat val. Svaret kommer bli asymmetriskt. För att försvara vårt lands territoriella integritet kommer ballistiska missiler och kryssningsrobotar bärandes särskilda stridsspetsar att användas. Detta baseras på vår militära doktrins dokument och är välkänt för alla. Och detta är självaste apokalypsen. Slutet på allting.

Medvedev menar att detta är något som Natoländernas politiker måste informera sin befolkningen om och ”sluta behandla dem som hjärndöda idioter”.